Tornaveu
Compte enrere pel I Congrés Internacional de Balls de Bastons

Des de la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya (CBBC), organitzadora del congrés, s’han contemplat vuit àmbits a tractar: indumentària, orígens històrics de la dansa, la participació femenina, el paper de la religió en el ball, la recuperació i creació de noves coreografies, la importància que té la música en aquest procés, el poder integrador dels balls de bastons per les persones amb altres capacitats, i un darrer àmbit que dissertarà sobre els reptes de futur del col·lectiu.

Les conferències compartiran programa amb la celebració de la 46a Trobada Nacional de Balls de Bastons de Catalunya, que tindrà lloc el 23 d’octubre amb la participació d’un centenar de colles de Catalunya, Portugal, Espanya, Andorra i França. Amb l’objectiu de fer valdre la relació dels bastoners amb altres expressions festius, també s’hi preveu les actuacions de federacions de cultura popular d’àmbit nacional.

En paral·lel, la CBBC també preveu l’organització d’un ampli reguitzell d’activitats a l’Espai Fira de Reus: tallers educatius, exposicions, la immersió als balls de bastons a través d’experiències de realitat virtual, o bé un espai reservat per a publicacions i jocs de taula dedicats a la dansa. Si la situació epidemiològica ho permet, la Coordinadora ampliarà el programa per encabir-hi noves activitats, com ara un sopar de germanor o una ballada oberta a tots els públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa