Tornaveu
‘Si mireu el vent d’on ve’, l’exposició que recorda el Grup de Folk

El Grup de Folk mai va esdevenir un conjunt estable. Entre els membres canviants que en van formar part hi figuren noms tan destacats com Ovidi Montllor, Jaume Sisa, Pau Riba, Xesco Boix, Jaume Arnella, Oriol Tramvia o Rafael Subirachs. En aquest sentit, tot i que de manera tangencial, la retrospectiva també repassa la trajectòria i rellevància individual dels artistes que en van formar part. Músics que, oposant-se als corrents de la Nova Cançó, de tall intel·lectual i afrencesat, compartien la voluntat d’aportar un toc d’animació als concerts i col·lectivitzar les cançons que interpretaven.

El repertori del Grup de Folk estava conformat per peces del panorama folk internacional i la recuperació de cançons tradicionals catalanes. Per evidenciar la gran popular que va gaudir el conjunt, l’exposició s’estructura en dotze cançons -il·lustrades per l’exmembre del grup Jordi Batiste- que ràpidament van saber ocupar un lloc en l’imaginari musical de les llars catalanes: “La Bella Ciao”, “La cruel guerra”, “Escolta-ho en el vent”, “Kumbaià”, “No serem moguts”, “Les pometes”, “Puff, el drac màgic”, “Les rondes de vi”, “Si no em trobes darrere l’autobús”, “Els temps estan canviant”, “La vall del riu vermell” i “Vella xiruca”.

‘Si mireu el vent d’on ve’ ha estat organitzada pel Departament de Cultura i el Grup Enderrock amb la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa