Tornaveu
El concurs de la Sardana de l’Any, en un llibre

Aquest dissabte 27 de maig el Casino de Lloret de Mar acollirà la final-concert de l’emblemàtic concurs organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya. El certamen, que va néixer l’any 1972, ha reconegut al llarg de 33 edicions i mig segle de vida, centenars de compositors, tant consolidats com nous talents, i ha difós les seves composicions arreu del país, a través de les emissores de ràdio col·laboradores, per internet (lsda.cat) i en multitud d’aplecs.

Ara, tota la història d’aquest concert s’ha recopilat en el llibre Tot sobre la Sardana de l’Any,  escrit a dues mans per dos dels seus impulsors: l’investigador i divulgador sardanista Jordi Puerto, qui va morir l’any passat (qui va escriure la primera part) i Joaquim Rucabado, president de la Fundació Universal de la Sardana. L’obra compta amb pròleg de l’exconseller de cultura Lluís Puig, i recull detalladament bona part de les edicions del concurs, des dels seus inicis aquell 1972 fins a la 31a edició celebrada el 2020. Inclou també les dues edicions de la Supersardana dutes a terme els anys 1985 i 2021 respectivament. La relació de totes les sardanes participants i la de les emissores col·laboradores de cada edició tanquen el llibre, editat per la Fundació Universal de la Sardana i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Presentació a la Casa de la Sardana

En el marc de la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, el dimecres 31 de maig (18.30 h) la Casa de la Sardana acollirà la presentació del llibre en format de conversa a tres amb Joaquim Rucabado, Olga Puerto –filla de Jordi Puerto– i Víctor Martínez, col·laborador del certamen i responsable de l’arxiu discogràfic de la Casa de la Sardana.

El llibre es pot adquirir a la Casa de la Sardana i aquest dissabte a la 33a edició del concurs a Lloret de Mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa