Tornaveu
El Campus Ésdansa convidarà a aprendre les danses d’aquí i del món

Aprendre a ballar el tango d’Uruguai, les danses de Moldàvia i d’Uganda; treballar la fusió de l’arrel amb les danses urbanes i contemporànies, o conèixer el procés de creació de projectes reconeguts com l’ERA, de l’Esbart Rocasagna de Gelida i guanyador del premi Delfí Colomé. Són algunes de les propostes d’una nova edició del Campus Ésdansa, que oferirà una seixantena de tallers i càpsules formatives adreçades a adults, joves i infants al municipi de Les Preses.

El Campus, que se celebra coincidint amb el certamen garrotxí (del 21 al 27 d’agost), torna aquest any a la total normalitat amb tota l’oferta formativa per fer valdre el seu el lema ‘Ballar i fer ballar’. En aquesta edició participaran l’esbart Rocasagna, Carles Jané, Quim Bigas, Xavier Gumà, Verònica Hernández, Pere Seda, Viorica de Moldàvia, Minchanzaman del Perú, Compañía de tango Julio Sosa, Crane d’Uganda, entre d’altres.

Tallers per a totes les edats

El programa per a adults oferirà trenta tallers, de dilluns 21 a divendres al divendres 25, estructurats en dues línies. L’Itinerari 1 (IT1) se centra en l’ensenyament de les danses tradicionals del país i d’arreu del món, mentre que l’Itinerari 2 (IT2), proposa, a més, sessions de creació, recursos coreogràfics, treball d’improvisació… per obtenir diferents eines per ballar o ensenyar a ballar.

L’Ésdansa’t Jove, adreçat al públic de 12 a 16 anys, inclou una desena de càpsules que, sota el nom “Descobrim”, busquen aprofundir en el coneixement de cada cultura i dansa dels països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2023. També es treballaran aspectes més tècnics del moviment de la dansa amb formadors com en Quim Bigas, en Pere Seda, entres d’altres.

Els infants de 4 a 12 anys tindran el seu propi espai en El Petit Ésdansa’T. Són una vintena de tallers i exercicis que els convidaran a descobrir noves cultures a través de la dansa i la música tradicional, a conèixer el procés per crear un espectacle i la importància d’una bona preparació del cos per a ballar.

Les inscripcions als tallers ja es poden fer a través del web del festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa