Tornaveu
Presentació del nou Canemàs, dedicat a Joan Amades

Dimecres 17 de febrer, a les 18:30h, es presentarà el nou número de Canemàs, dedicat a la figura de Joan Amades, a la sala d’actes Agustí Duran i Sanpere de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Editat conjuntament amb l’Associació Cultural Joan Amades, el nou exemplar de Canemàs commemora el 125è aniversari del naixement del folklorista Joan Amades, amb deu articles que tracten diversos aspectes i amplien la rellevància del folklorista, una persona que va saber determinar i defensar el valor de la cultura popular.

El canemàs número 11 s’obre amb un text emotiu del director del Museu Etnològic de Barcelona i Museu de Cultures del Món, Josep Fornés, per continuar amb una primera part que posa en context la figura d’Amades amb articles, entre d’altres, com el de l’antropòleg Manuel Delgado (Al principi fou el gest), o el de la catedràtica de Filologia Catalana Carme Oriol (Joan Amades i la internacionalització de la rondallística catalana).

L’últim reportatge fotogràfic d’Antoni Carné

L’edició d’aquest Canemàs monogràfic té un component emotiu especial, ja que conté l’últim reportatge fotogràfic que l’expresident de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Antoni Carné, va realitzar per il·lustrar l’entrevista a Ramona Violant, doctora en Filologia Romànica, la feina de la qual la situa com una hereva d’Amades.

Com és habitual en el Canemàs, l’entrevista marca l’equador del nou número. Si bé la primera part posava en context la figura d’Amades, a la segona part del volum es relaciona la tasca d’Amades amb diverses disciplines i arts com ara la música – amb l’article del musicòleg Ramon Vilar-, o, entre d’altres, la lingüística –Joan Amades i la màgia de les paraules, del lingüista Víctor Pàmies.

La presentació del Canemàs 11, dimecres 17 de febrer, a les 18:30h, anirà a càrrec d’Antoni Serés, secretari de l’Associació Cultural Joan Amades, i es comptarà amb la presència de diversos dels articulistes, a la sala d’actes d’Agustí Duran i Sanpere de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. L’acte és gratuït i d’entrada lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa