Tornaveu
L’ofici de pastor, una feina vital per a la societat

Però més enllà de la visió etnogràfica i històrica, aquesta exposició vol sensibilitzar la població i obrir una reflexió sobre la necessitat de mantenir o recuperar una ramaderia extensiva, amb ramats sempre acompanyats de pastors, com a eina de gestió del territori i generació de productes de qualitat per a l’alimentació.

L’exposició es presenta dins el cicle Rural i urbà, amb l’objectiu de presentar recerques en curs, però també reflexionar, en aquest cas, sobre les implicacions que té en el present el manteniment d’oficis tradicionals com el de pastor. I també sobre com la muntanya ha estat i és espai de treball i amb exigències de conservació, més enllà de la visió lúdica i de pràctica esportiva que hom pot tenir des del món urbà.

“Testimonis d’homes i dones que ens han apropat a les formes de vida d’un passat recent, de les exigències d’una feina que no es podia deixar durant tot l’any, que implicava negociació per a l’ús dels terrenys i abastia a la comunitat. I que ens fan reflexionar sobre un present on tota l’estructura social –i la normativa legal– sembla abocada a afavorir les grans explotacions de ramaderia intensiva”, relaten els organitzadors de la mostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa