Tornaveu
La Casa dels Entremesos convida a visitar les seves exposicions en línia

La crisi del coronavirus va esclatar una setmana abans de l’inici de les festes del barri del Pi de Barcelona, una celebració que enguany havia de ser més especial perquè celebrava els 25 anys de la seva recuperació. Amb el decret d’alarma i el confinament, la majoria dels actes van quedar anul·lats i també es va tancar l’exposició ‘El Pi en Festes. 25 anys de la recuperació de les Festes de Sant Josep Oriol (1995-2020)’, instal·lada en aquells moments a la Casa dels Entremesos.

Ara, el públic que es va quedar sense poder visitar-la té una altra oportunitat. La Casa dels Entremesos ha recuperat aquesta i una quinzena d’exposicions més que el centre ha acollit durant els darrers anys i les ha fet accessibles a través del seu web perquè tothom les pugui gaudir des de casa.

Entre les propostes, destaquen dues mostres sobre el barri de la Plaça Nova: “1938. El barri de la Catedral sota les bombes“, que recorda el terrible bombardeig sobre el barri barceloní durant la guerra civil, i “425 anys de les Festes de la Plaça Nova de Barcelona“. Produïdes per l’Associació de Festes de la Plaça Nova, ambdues iniciatives van formar part d’un projecte de recuperació de la memòria històrica d’un barri que al llarg de la història ha patit un procés de desaparició, pels bombardejos, però també per les successives reformes urbanístiques, la transformació socioeconòmica o la diàspora dels seus habitants, i que malgrat tot ha mantigut una identitat pròpia.

També destaquen diverses exposicions produïdes per l’Esbart Català de Dansaires, sobre personatges com Aureli Capmany i la seva fascinació per la dansa, sobre Apel·les Mestres, Joan Amades, i sobre els cent anys de l’entitat, un aniversari que va celebrar l’any 2009.

La proposta inclou també altres àmbits de cultura popular, com els falcons, amb la mostra “15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona”, un recull d’espectaculars imatges dels Falcons de Barcelona en el marc del seu 15è aniversari, i la imatgeria festiva, amb els “450 anys de la Mulassa de Barcelona” i “Gegants petits, xics, camacurts i ballarics”, organitzades per l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.

Una nova manera de continuar gaudint de la cultura popular que s’haurà de veure si tindrà continuïtat més enllà del confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa