Tornaveu
El cicle Ebre, Art & Patrimoni explora les traces i empremtes en el patrimoni ebrenc

En l’actual edició d’Ebre, Art & Patrimoni, la 9a, participen deu artistes, tant locals com de fora del territori, a més del col·lectiu d’alumnes i professors d’Esardi, que ofereixen propostes singulars i diverses. Per Àlex Farnós, director del Museu Terres de l’Ebre –coorganitzador del cicle juntament amb Departament de cultura de la Generalitat– l’objectiu és donar visibilitat al territori “més enllà nova dels tòpics”.

El patrimoni natural serà el protagonista de tres exposicions: Sorra en moviment, simulant l’erosió i la deposició a les platges del Delta, al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre (Sant Jaume d’Enveja); Un bosc a casa del Centre d’Interpretació Viure al Poble (Masdenverge), i L’Empremta del mar, sobre la pell dels peixos, al Museu de la Mar de l’Ebre (la Ràpita).

L’artesania és el punt en comú de Geometries a peu de terra. Homenatge a la pauma, a Mas de Barberans, i de Vestigi (Traces i decoracions de la terrissa) a la Galera. La recuperació del passat i la memòria inspira les exposicions Empremtes del passat a la Plana, a Santa Bàrbara; Murs amb memòria records del silenci, sobre els grafitis de la guerra civil i la postguerra, que s’instal·larà a les localitats de Campredó i Corbera d’Ebre, i també Efímera pell, eterna memòria, que proposa una reinterpretació de les pintures rupestres amb la tècnica del body painting, a Ulldecona.

Tancarà el cicle Identitats, que es podrà veure al Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta) del 22 de setembre al 30 d’octubre. La mostra és el resultat del treball d’alumnes i professors de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, ESARDI, què es va recrear i reinterpretar les marques de picapedrer localitzades en diferents carreus de pedra sorrenca dels murs medievals del Castell d’Amposta.

Consulteu el programa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa