Tornaveu
Ateneisme i Educació360, objecte d’estudi del 2n Premi Tribuna Atenea

El Premi Tribuna Atenea, impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), desitja millorar el corpus teòric sobre l’associacionisme cultural ateneístic. En la segona convocatòria, es fa una crida perquè s’hi presentin recerques que pivoten entorn la relació entre els ateneus i l’educació360, que promulga un ensenyament a temps complet que transcendeixi els centres educatius.

Les candidatures poden presentar-se fins al 25 de maig a través del formulari habilitat per la FAC, en el qual s’haurà d’indicar el títol provisional de la recerca, la metodologia del treball i el curriculum vitae dels autors. Segons estableixen les bases de la convocatòria, aquests es comprometen a tenir finalitzada la investigació -inèdita, en llengua catalana i que no superi els 180.000 caràcters sense espais d’extensió- el maig de 2024. La proposta guanyadora, recompensada amb 6.000 €, s’anunciarà el 3 de juny en un acte a la seu del Centre de Lectura de Reus.  El treball serà presentat públicament en el marc del Dia de l’Associacionisme 2024.

1è Premi Tribuna Atenea

El 1è Premi Tribuna Atenea va ser concedit al treball El compromís dels ateneus amb el foment de la llengua catalana, presentat per la sociòloga Marta Rovira Martínez. La recerca, en fase d’elaboració, farà una consulta als 180 ateneus federats a la FAC per determinar com poden contribuir a un major ús social del català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa