Tornaveu
XXIX Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya

El programa d’actes s’inicià el dissabte 4 de juny, a les sis de la tarda, amb l’exposició de El Món Trabucaire, a la sala polivalent de la Casa Consistorial. De tota manera, l’exposició ja la van inaugurar el passat 28 de maig Josep Poblet i Tous, alcalde de Vila-seca, junt amb Lluis Maudes, cap de colla dels Trabucaires del Comú i Antoni Moliné, president de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya.

Així mateix, durant la jornada de dissabte, els jardins del Castell de Vila-seca acolliren diverses activitats com tallers i jocs infantils, recreació històrica del campament de trabucaires i francesos, un sopar popular i un ball d’època.

Els actes centrals de la celebració històrica es van desenvolupar-se el diumenge 5 de juny, amb la celebració de la XXIX Trobada Nacional de Trabucaires, organitzada pels Trabucaires del Comú de Vila-seca.

Cap a les dotze els carrers del municipi es van omplir de trabucaires que es van citar per realitzar la tradicional trobada. Van haver-hi sis cercaviles diferents que es van repartir per tot Vila-seca i acabaren a la plaça de la Riera, on es va fer una gran trabucada final.

En els parlaments centrals de la jornada, el president de la coordinadora de trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné, va assenyalar que “ tots els trabucaires de Catalunya portarien Vila-seca i el seu alcalde al seu cor”. Per alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i Tous, “aquesta és una iniciativa lúdica i de promoció de ciutat, però no cal oblidar que recordem un fet important en la nostra història”, va dir.

A la jornada festiva del diumenge també hi varen participar els grallers de Vila-seca i a partir de les deu del matí va obrir portes la Fira de Comerç, que va traslladar als participants a la Vila-seca del 1811.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa