Tornaveu
X Trobada de la Dona Trabucaire a Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu del Palomar acollirà, diumenge 12 de març, la X Trobada de la Dona Trabucaire. La Colla Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu (GTGGSA) celebrarà el seu 35è aniversari exercint d’amfitriona d’una vetllada que coorganitza juntament amb la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

La Fàbrica de Creació Fabra & Coats serà el centre neuràlgic de la Trobada. Aquestes instal·lacions tan emblemàtiques de Sant Andreu acolliran l’Esmorzar Trabucaire (9:30h), un preludi perfecte per la consegüent recepció que l’Ajuntament de Sant Andreu de Palomar oferirà als assistents (10:30h) i la visita cultural guiada a la mateixa fàbrica. Caldrà esperar fins a volts del migdia (12:40) per començar a sentir els primers trabucs. L’esperada galejada pels carrers andreuencs (podeu consultar el recorregut en la imatge adjunta) també tindrà el punt d’inici i acabament en la Fabra & Coats. L’organització recomana a totes les persones amb problemes d’oïda o sensibilitat auditiva que prenguin les mesures necessàries. El programa d’actes de la X Trobada es clourà amb un dinar de germanor (14:00h) a l’Espai Bota.

La Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu és una colla molt implicada en les festes andreuenques. Actualment impulsa moltes activitats de la Festa Major andreuenca (Mostra d’Imatgeria Festiva, l’Esclat Andreuenc, la Despertada Trabucaire, les Matinades i la Cercavila de Festa Major), així com diades assenyalades en el transcurs de l’any (el Noi Baliarda, la Castanyada, l’Enterrament de la Sardina).

Des que va organitzar-se la primera edició (Calella, 2008), la Trobada de la Dona Trabucaire s’ha celebrat anualment arreu de la geografia trabucaire: Rubí, Vila-seca, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Valls i Sant Cugat del Vallès. Sorgida a petició de les dones que formaven el col·lectiu trabucaire, serveix per reivindicar la igualtat entre homes i dones en qualsevol esfera vital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa