Tornaveu
Llinars del Vallès acull la 12a Trobada Nacional de la Dona Trabucaire el 10 de març
Els trabucaires de Llinars del Vallès seran enguany els amfitrions de la 12 edició de la Trobada de la Dona Trabucaire, una festa que vol visibilitzar i reivindicar el paper actiu de les dones en aquest col·lectiu, en el moment actual i al llarg de la història. Els participants s’hi poden inscriure fins a l’1 de març.

Al voltant de la celebració del Dia Internacional de la Dona, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya organitza un cop més aquesta una cita, que és una de les més destacades del calendari del col·lectiu. La trobada aplegarà colles arribades d’arreu del territori català i s’espera que hi participin unes 80 persones.

Les colles estan convocades a partir de les 8.30 h del matí a la plaça dels Països Catalans, i a continuació es convidarà a tots els membres a un esmorzar al Pavelló 1 d’Octubre.

A les 10.30 h hi haurà una cercavila sense foc acompanyats de músics fins a la plaça de la Vila, on el consistori donarà la benvinguda oficial als participants, mentre la resta de participants podran visitar el museu situat a la planta baixa de l’Ajuntament. A les 11.30 h serà la galejada tradicional, que recorrerà els carrers per acabar a la plaça dels Països Catalans, on es retrà homenatge a totes les dones trabucaires a Llinars, i es proclamarà la Pubilla Trabucaire de l’any 2020. Un dinar de germanor, gratuït per les dones trabucaires, tancarà el programa de la festa.

Amb aquesta celebració, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya vol posar de manifest el desequilibri de gènere que continua havent-hi en aquest món, on aproximadament només una quinta part dels 500 membres són dones. Malgrat això, el president de l’entitat, Toni Moliner, destaca que la presència de la dona en els darrers anys cada cop és més gran. I assenyala que aquest esdeveniment pretén reconèixer el paper actiu que van tenir les dones trabucaires al llarg de la història, especialment durant la Guerra del Francès, ja que “la dona anava amb el marit a la muntanya, i quan el marit moria, ella agafava el seu lloc i el trabuc”.

Les inscripcions s’han de fer abans del dia 1 de març enviant un correu a [email protected]. Més informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa