Tornaveu
Els trabucaires aconsegueixen el rècord mundial de tir amb armes d’avantcàrrega

Un total de 25 colles de miquelets i trabucaires vinguts d’arreu de Catalunya i País Valencià, així com d’Itàlia, van participar a la cercavila cap a l’església de Sant Hipòlit de Voltregà. Posteriorment, es va fer la marxa de torxes fins el santuari de La Gleva. Al camp de futbol municipal, els participants van aconseguir el rècord en tir seqüencial amb armes d’avantcàrrega, avalat per World Record Academy.

L’acte fou presentat per Quim Masferrer de Teatre de Guerrilla, i el jurat va estar composat per l’exvocal del Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena; l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el regidor de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, i Xavier Vilamala, en representació de l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà. Representant a la societat civil, també van formar part del jurat el president del Cercle Català de Negocis (CCN), Ramon Carner; el Secretari General de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego; el president d’Òmnium Cultural d’Osona, David Colomer, i l’ historiador i catedràtic de la UB, Francesc Xavier Hernández.

La trobada fou organitzada per Òmnium Cultural Voltreganès, Miquelets de Catalunya i la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, avalat per World Record Academy. Els antecedents d’aquesta trobada es troben quan, ara fa un any, la Guàrdia Civil va denegar el permís d’actuació dels Miquelets de Catalunya per no ser una festa de tradició. L’acte es va dur a terme igualment amb els miquelets sense fer les salves d’honor. Moltes entitats i mitjans es van oposar a aquesta decisió, participant igualment a l’acte i fent palès el seu rebuig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa