Tornaveu
El Masnou acollirà la 11a Trobada de la Dona Trabucaire

Els Trabucaires d’Ocata seran els amfitrions de la 11a Trobada de la Dona Trabucaire. Les colles participants se citaran el diumenge 11 de març a les 10 del matí a la Plaça dels Països Catalans del Masnou, on podran aparcar els cotxes i canviar-se de roba. Des d’allà, (11:15h), baixaran caminant fins a la Platja Baixa d’Ocata, on seran obsequiats amb un refrigeri per part de la colla amfitriona.

A continuació, l’Ajuntament donarà la benvinguda oficial a totes les participants a la Casa consistorial (12:15). Com és habitual, el plat fort del programa serà la galejada de les trabucaires pels carrers més emblemàtics del poble (13:00h). Des de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, entitat organitzadora de l’esdeveniment, asseguren que no mancaran sorpreses en aquesta cercavila.

Serà el preludi del no menys tradicional dinar de germanor, que se celebrarà als volts de migdia (14:15h). Fidel a l’esperit que va motivar-ne el sorgiment, les trabucaires podran fer coneixença, compartir experiències, i sospesar com seguir reivindicant la seva importància dins el col·lectiu. Amb la panxa ja plena, es procedirà al nomenament de la Nova Pubilla 2019, el lliurament de records de la XI Trobada de la Dona Trabucaire, i una actuació musical en directe.

Quan les participants s’acomiadin, ho faran per poques setmanes. La 36a Trobada Nacional de Trabucaires tornarà a reunir-los el 20 de maig a Santa Coloma de Gramenet.

11 anys reivindicant la dona trabucaire

Instituïda el 2008, la Trobada se celebra anualment entorn el Dia de la Dona Treballadora per reivindicar el pes de les trabucaires en el col·lectiu, i reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones també en l’àmbit festiu. Les anteriors edicions s’han celebrat a Calella, Rubí, Vila-seca, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Valls i Sant Cugat del Vallès i Sant Andreu de Palomar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa