Tornaveu
36a Trobada Nacional de Trabucaires a Santa Coloma de Gramenet

La Trobada Nacional de Trabucaire és una cita ineludible per tots els amants de la pólvora. Una referència del calendari festiu català que enguany, coincidint amb el trentè aniversari de la colla local, celebra la 36a edició a Santa Coloma de Gramenet. S’estima que 300 trabucaires hi assistiran el 20 de maig, representant les cinquanta-dues colles que conformen la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya.

Com és habitual, la Trobada Nacional començarà amb el tradicional esmorzar de germanor (10:00h). A continuació (11:15h), tots els trabucaires passejaran (ja vestits amb la indumentària, les armes i la polvorera) fins a l’Ajuntament de Santa Coloma, on seran rebuts per l’alcaldessa Núria Parlon. En el Saló de Plens, acabats els parlaments institucionals, es donarà a conèixer la ciutat que acollirà la 37a edició de la Trobada Nacional. Sense més preàmbuls (13:00h), haurà arribat el moment més popular i esperat de la jornada: la cercavila de les colles participants. Durant aproximadament una hora, els carrers gramenencs sentiran l’espetegar de les galejada. Acabat el recorregut, tots els trabucaires, acompanyants, voluntaris i autoritats participaran en un dinar de germanor (14:00h), que posarà el punt final a la festa.

Estudi pioner sobre els nivells sonors de les armes trabucaires.

Un estudi recent del doctor Josep Maeso, president de la Colla de Federins de Terrassa i Creu Alta, demostra que el nivell de so produït per les descàrregues trabucaires se situa en una mitja general de 113 decibels. Una xifra elevada, però tanmateix equiparable al nivell auditiu que es produeix en una discoteca. La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya i la Colla de Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet, coorganitzadores de la Trobada Nacional, adverteixen “a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en els quals participin els trabucaires”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa