Tornaveu
Es concedeixen els Premis Arlequí al món del teatre amateur

“Certament, la pandèmia ha afectat a tots els sectors de la nostra societat. Nosaltres no en som aliens. Ens hem trobat en un moment en què el vent s’ha aturat i ens ha tocat remar: Un cop hem assumit que no podíem dur a terme les activitats previstes de la manera en què les havíem previst, hem optat per canviar-ne el format i la virtualitat s’ha imposat en molts casos, o directament, per generar-ne de noves”, explica a Tornaveu el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Antoni Font, que remarca la posada en marxa de la I Jornada de Teatre Breu, el Festival Big Bang, xerrades i de formacions virtuals. “Aquesta és la nostra manera d’adaptar-nos a cada moment per tal de procurar mantenir l’activitat dels nostres grups”, afegeix.

I quins són els guardonats? El premi Arlequí a l’entitat o grup amateur ha estat atorgat al Grup d’Amics del Teatre d’Ullastrell, GATU, d’Ullastrell.  Creat el 1976 per una colla d’amics d’Ullastrell i units per l’afició al teatre, disposa de diferents seccions: els adults, els joves, els gatets i els minigatets. El seu darrer espectacle creat i dirigit per membres del grup, Bruna, ha estat guardonat amb diferents premis tant locals com nacionals. El premi Arlequí a la persona és per a Pep Vallès Sanmartí, per la seva “contribució altruista a favor de les institucions de cultura popular, i molt especialment el seu ajut i col·laboració en la constitució i consolidació del grup de teatre de l’Ateneu Igualadí, a més del seu treball en bé del teatre comarcal durant més de cinquanta anys en diferents poblacions, grups, escoles, i centre penitenciari de l’entorn”, diu el jurat. En la categoria professional, el premi ha estat per a Montse Miralles, que inicia el seu camí com a actriu el 1972, amb una trajectòria també en la direcció escènica.

Pel que fa al premi al foment del teatre infantil i juvenil, el guardó ha estat per a Cràdula Teatre, per la “definició plena del que vol dir treball en equip i bona feina amb joves i infants, amb espectacles on la interrelació amb altres entitats del seu territori és notòriament sensible”.

La categoria especial ha recaigut en Montserrat Condeminas i Bosch:En moments complicats i difícils, va acceptar el repte, a petició i proposta, abans no va traspassar, d’en Josep Rafecas, d’assumir la presidència de la Federació. El camí no ha estat gens planer amb tot el que la societat ha viscut: des de l’aplicació de l’article 155 a l’autonomia del país, la pròrroga de pressupostos de la Generalitat durant tres anys, la pandèmia global i la mateixa tasca de presidir una federació en situacions gens senzilles. Per les seves hores de dedicació, la seva bona paraula, la seva fermesa i el seu compromís i amor al teatre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa