Tornaveu
Sant Cugat del Vallès, a punt per ser la Capital de la Sardana

Compte enrere per fer el traspàs de capitalitat de la sardana, ara en mans de Balaguer. Aquest cap de setmana la ciutat de la Noguera tanca un any d’activitats de tota mena per passar el testimoni a Sant Cugat del Vallès. El tret de sortida del comiat es donarà dissabte 25 a les 17 h amb una mitja ballada amb la Cobla Mil·lenària, que a més, obrirà la Festa Anual del Campionat de Catalunya 2022 de Sardana Esportiva a la sala d’actes de la Casa de la Paeria.

Tot seguit, el teatre municipal acollirà concert amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona dirigida per Marcel Sabaté i Lo Pardal Roquer, nom artístic del músic i compositor David Esterri i Carrasquer. Les entrades es poden comprar a través del web del teatre. Per a l’endemà s’ha programat una visita guiada a l’exposició Costumari balaguerí. Folklore i tradicions a càrrec de Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera. Després s’inaugurarà Balcó Il·lustrat al músic Enric Sauret a càrrec de Xavier Monge, director de l’Escola de Música Municipal de Balaguer i amb la presència de Swen Schmith-Coll, autor del mural.

A les 12.30h serà el torn de la Ballada de Sardanes, que es farà a la plaça del Mercadal i anirà a càrrec de la Cobla Mil·lenària. Al vespre, el Teatre Municipal acollirà el concert de cloenda final a càrrec de la cobla Mil·lenària sota la batuta de Francesc Cassú i amb la participació de l’Orfeó Balaguerí dirigit per Miguel Castro Santafé.

Actes previstos a Sant Cugat

Per tant, el 18 de març serà la inauguració oficial de l’any de la Sardana a Sant Cugat al Teatre-Auditori, amb ballades, cercavila, instal·lació d’una placa commemorativa. A partir d’aleshores, serà un any de celebracions, actes i activitats com l’elaboració d’un llibre de poesies inèdites sobre la sardana, una exposició sobre la història de la sardana a Sant Cugat –documentada per primer cop el 1907 en el marc d’uns Jocs Florals–, o ballades amb colles d’arreu de país. També s’impulsaran activitats i concursos a les escoles i es mirarà d’aconseguir una colla d’infants i una de joves per fer créixer la sardana a la ciutat i visibilitzar-la com a ball nacional de Catalunya.

El municipi també acollirà altres propostes vinculades a la sardana, com la trobada sardanista d’equipaments cívics, la trobada d’escoles de cobla, el 48è Aplec de la Sardana, la presentació de la Guia Sardanista 2024, el lliurament de Premis ‘Capital de la Sardana’, i la festa anual de colles sardanistes.

Més notícies
Imatge de la signatura del protocol
Sant Cugat, capital de la sardana 2023
Notícia: Sant Cugat, capital de la sardana  2023
Comparteix
L’acte inaugural serà el 18 de març, amb l’estrena d’una sardana composta per a l’ocasió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa