Tornaveu
Recital poètic a l’exposició ‘Sardanes, amunt!’, a la Biblioteca de Catalunya
L’activitat, dins el marc del projecte Barcelona, Capital de la sardana 2014, se celebrarà el 28 de gener, a les 18:30 h, a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya (C/ de l’Hospital, 56).

El grup Poesia Viva serà l’encarregat del recital, que consistirà en declamacions poètiques de lletres de sardanes i poesies al·lusives a la sardana. La iniciativa s’emmarca dins l’exposició ‘Sardanes, amunt!’ que mostra material del fons sardanista de la Biblioteca de Catalunya, a partir del 150 aniversari del naixement del compositor Enric Morera i els seus deixebles i la vinculació de la sardana amb Barcelona.

L’esdeveniment forma part de les diverses activitats de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014. Com en d’altres casos, es tracta d’un element de difusió sota la pàtina científica d’una institució rellevant, com ho van ser les conferències a l’Institut d’Estudis Catalans o l’exposició sobre el compositor Vicenç Bou al Museu d’Història de Catalunya.

Poesia Viva

El recital comptarà, doncs, amb una formació de prestigi reconegut, Poesia Viva, un grup fundat el 1977 de poetes catalans que des d’aleshores han compartit l’art d’escriure poesia i vetllat per la llengua catalana. El col·lectiu dos cops al mes, el segon i el quart dimecres celebra una tertúlia, que inclou des de recitals de poetes convidats, xerrades i col·loquis sobre el fet poètic, fins a muntatge poètica-musicals a l’Espai Alchemika.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa