Tornaveu
Marc Timón, de les sardanes i la música clàssica al pop

L’empordanès Marc Timón és sobretot un músic polifacèctic. Pianista, solista de tible a la Cobla Sant Jordi durant molts anys, compositor resident del Palau de la Música i director d’orquestra, s’ha dedicat especialment a la música de cobla –és autor de més de seixanta sardanes–, a la música clàssica i a les bandes sonores per a cinema i televisió. Ara s’endinsa en la música pop amb Amalia, el seu treball més personal, en què canta i en què s’ha encarregat de compondre les lletres i la música. 

El disc és un àlbum de pop eclèctic cantat en català, castellà, anglès i francès, amb 16 cançons molt diferents plenes de màgia i surrealisme. Està dedicat a la seva àvia, que no es perdia cap dels concerts o estrenes de Timón i que va morir amb 99 anys, i és també un homenatge a la manera d’encarar la vida i la mort, de manera festiva i alegre. 

Timón explica que Amalia (Microscopi, 2022) va néixer en la pandèmia i que el confinament el va envalentir a posar-se el repte de fer un disc de música pop en una setmana. El va acabar d’enregistrar entre els anys 2021 i el 2022 entre Los Ángeles –on està instal·lat des del 2015–, Castelló d’Empúries i Barcelona.

Són cançons que parlen de les metamorfosis al llarg de la vida i que descriuen amb optimisme i explosivitat una actitud festiva davant la mort i la mateixa existència, barrejades amb altres temes que sobre la naturalesa humana i les nostres pors. Coldplay, Keane i The Weeknd són algunes de les formacions que podem reconèixer en aquest disc eclèctic en què Timón troba una manera d’expressar-se:  “Em permet posar veu a tot el que tinc en el meu imaginari interior, ja que jo vinc del simfonisme, que no té veu”.

En el concert serà dimecres 8 de març a les 18.30h en el nou Espai Jesús Ventura de la Casa de la Sardana. Tindrà un format íntim, en què Timón estarà acompanyat del guitarrista Raúl Juan. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia enviant un mail a [email protected] o al telèfon 93 319 76 37 (ext. 2).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa