Tornaveu
Una exposició mostra el passat, present i futur de les puntes

Amb motiu de la 29a Diada de la Puntaire, que se celebrarà el diumenge 5 de juny al llarg de la carretera de Barcelona de Ripoll, l’Ajuntament del poble acull a la sala Abat Senjust, l’exposició Puntes d’ahir i d’avui, d’entrada lliure i gratuïta fins al 12 de juny.

L’exposició permet fer-se una idea de l’evolució de les puntes i acull des de dissenys del segle XIX, com creacions artístiques dels premis del Concurs Internacional de Puntes que convoca l’Associació Catalana de Puntaires, i que permet estimular la creació de quadres fets amb punta moderna, és a dir, aquella que no segueix uns patrons establerts. “Aquest és un dels reptes de la punta esdevenir una eina d’expressió artística”, exposa Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires.

Raó no li’n falta, ja que els assistents a l’exposició podran intentar encertar algun dels significats dels quadres, n’hi ha dels més evidents (una al·legoria del conte la Ventafocs), i d’altres que portaran més cua. “A part de les puntes contemporànies, hem volgut que es representi la història de la punta, també hi ha exemples de puntes clàssiques, de les d’agulla i punt de gasa, algunes de les quals fetes amb fils que ja és impossible de trobar”, exposa Provencio, satisfeta d’una exposició que compta amb un apartat –Joiera a l’abast de tothom-que mostra joies fetes amb les tècniques de la punta.

No hi ha cap risc d’equivocar-se si s’afirma que les puntes estan en constant evolució, fet que es demostrarà amb la Diada de la Puntaire, que preveu acollir més de 1.500 puntaires que es posaran a fer punta a la Carretera de Barcelona de Ripoll, diumenge de 10h a 15h, en una cita que també acollirà venedors de puntes i material específic que pot ser difícil de trobar. Però qui no hi pugui assistir, fins al 12 de juny a la sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll hi trobarà una bona representació de tot el que aporten les puntes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa