Tornaveu
‘Working progress’ permet assistir en directe a la creació de pessebres

Working progress de pessebres s’inaugurarà el 19 de novembre i comptarà amb una primera part on els pessebristes construiran en directe els diorames, del 20 de novembre al 15 de desembre, i una segona, fins al 10 de gener, en què s’exposaran les creacions ja acabades.

L’exposició Working progress de pessebres permetrà assistir al procés de creació d’una mostra de pessebres. De forma literal: sis grups de pessebristes estaran construint els seus pessebres i el públic que visiti la mostra, d’entrada gratuïta, al Centre d’Artesania Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, Barcelona), podrà comprovar tota la feina i els passos que comporta la creació d’un pessebre artístic.

“La iniciativa permetrà trencar la barrera entre espectador i creador, els visitants seran participis de la creació, si volen podran conversar amb els pessebristes mentre treballen, els podran fer preguntes. Serà participar en directe en la creació d’una obra d’art”, defineix Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes. La iniciativa reivindica l’art de fer pessebres, amb tota la feina i preparació prèvia que comporta. “D’una banda hi ha la tradició a les llars catalanes de passar una tarda fent el pessebre, però, de l’altra, en el cas dels pessebristes es tracta d’obres de creació que comporten molta feina de treballar els volums, les figures, la construcció de les petites edificacions, la il·luminació… és una feina artística que hi ha al darrere que amb el Working progress de pessebres es farà visible”, afegeix Català.

El visitant podrà veure com treballen els sis grups i associacions de pessebristes que construiran en directe els seus diorames, els quals se’ls ha adjudicat quatre dies de creació que van del 21 de novembre al 15 de desembre (veure document adjunt). Hi haurà dies que coincidiran dos o més grups treballant alhora. Al llarg d’aquest període de taller dels pessebres, un equip de gravació enregistrarà tot el procés. A partir del 16 de desembre, els pessebres estaran enllestits i qui assisteixi al Centre d’Artesania Catalunya a més de veure les obres ja acabades, podrà veure el vídeo que mostrarà tot el procés del mes anterior. Així doncs, del 16 de desembre al 10 de gener es podrà visitar l’exposició dels diorames ja construïts.

La inauguració del Working progress de pessebres, dijous 19 de novembre a les 19:30h, comptarà amb els sis grups que crearan els diorames i es mostrarà una vitrina amb tots els objectes i figures que s’utilitzaran per a la construcció de les sis obres. Els grups són l’Associació de Pessebristes de Banyoles, l’Agrupació Pessebrista de Parets del Vallès, l’Associació Pessebrista de Tarragona, l’Associació Pessebristes de Barcelona, el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès i l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. Els grups són els que es van presentar en l’assemblea de la Federació Catalana de Pessebristes, posteriorment que els socis van acceptar la proposta.

La iniciativa nascuda de la Federació Catalana de Pessebristes i coorganitzada amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa