Tornaveu
Comença la XVII Biennal del Pessebre Català a Vilanova i la Geltrú

La Biennal del Pessebre Català és un oportunitat d’or per difondre l’afició pel pessebrisme en les ciutats on se celebra. En aquest empeny, els pessebristes vilanovins han organitzat quatre exposicions de temàtica local. Indrets singulars de la Vilanova i la Geltrú, també visitable a l’Església dels Josepets, és el fruit d’un projecte executat els darrers quatre anys, durant els quals s’han creat una vintena de diorames ubicats en diferents punts de la capital del Garraf.

El Centre d’Art Contemporani La Sala acollirà Pessebres del poble. El poble en els pessebres. Com es relaciona el pessebre amb la vida quotidiana dels vilanovins? Com està reflectida la gent anònima en les construccions? Seran les principals preguntes que plantejaran aquesta doble exposició, que inclourà una àmplia mostra de figures de pastors. Els visitants, a més, podran presenciar una àmplia mostra de figures de pastors.

Complementant aquesta oferta, l’APVG també serà fidel als seus compromisos habituals. En el local de l’entitat es podrà veure l’exposició anual de diorames de pessebre construïts pels socis. Els pessebristes vilanovins, a més, confeccionaran el Pessebre de la Ciutat a la Plaça de la Vila. Enguany, apunta Llenas, recuperarà “un estil més clàssic, el típic de molsa i suro”. Segons ha anunciat l’organització de la Biennal, totes les exposicions podran visitar-se durant la Nit del Pessebre (29 de desembre) fins a la una de la nit.

Exposicions celebrades a Catalunya i a les Balears

La Federació Catalana de Pessebristes ja ha fet públic el calendari d’exposicions organitzades pels seus associats arreu de Catalunya i les Balears. La guia permet consultar les dates, horaris, persones de contacte i pàgines web de cadascuna de la setantena d’entitats que organitzen mostres.

Podeu consultar tota aquesta informació en l’aplicació mòbil PessebresCat, en la web de la federació pessebrista o clicant en el següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa