Tornaveu
Arrenca l’exposició de pessebres que deixa entrar quan les altres no ho fan

La Federació Catalana de Pessebristes inaugura l’exposició Working progress de pessebres, dijous 30 de novembre a les 19:30h a Artesania Catalunya (Carrer Banys Nous, 11). El públic podrà accedir a veure com treballen els pessebristes, i el 18 de desembre hi haurà una segona inauguració en la qual les creacions ja estaran acabades. L’exposició es podrà visitar fins al 14 de gener de 2018.

La segona edició del Working progress de pessebres, tal com es va fer a la primera de l’any 2015, obre les seves portes quan els pessebristes estan construint les seves creacions, per tant, el públic que visiti la mostra, d’entrada gratuïta, al Centre d’Artesania Catalunya podrà comprovar la feina que comporta un pessebre i preguntar el que vulguin als pessebristes. És un concepte innovador i que permet que el públic entri a l’exposició quan les altres exposicions, siguin de pessebres o de qualsevol disciplina no ho fan.

“La iniciativa permetrà trencar la barrera entre espectador i creador. Els visitants participaran en directe en la creació d’una obra d’art”, defineix Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes. Es recomana que l’exposició es visiti dos cops, una primera durant el procés de muntatge –el catàleg de l’exposició indica els dies que els diferents grups pessebristes estaran construint els seus pessebres–, i una segona visita, un cop ja s’hagi fet la segona inauguració, el 18 de desembre, amb tots els pessebres muntats. El públic que assisteixi a partir del 18 de desembre podrà veure un vídeo que es projectarà ininterrompudament, i que s’haurà gravat al llarg dels dies de muntatge per tal de documentar tot el procés de creació dels pessebres.

‘Mapping’ i una col·laboració amb les catifaires de flors

Enguany hi haurà tres pessebres convencionals, i un mapping que elaborarà l’Associació de Pessebristes de Banyoles, inspirat amb el retallable de Nadal que elabora la Federació Catalana de Pessebristes amb la col·laboració del Club Súper 3 –els nens que visitin qualsevol exposició d’associacions federades, ensenyant el carnet de súper el rebran-. Els altres grups que hi participen són els Amics del Pessebre del Baix Empordà que duran a terme un pessebre obert pels quatre cantons, l’Agrupació Pessebrista de Sabadell i l’Associació de Pessebristes de Barcelona, els quals crearan dos diorames. El diorama és un tipus de pessebre inventat a Barcelona a principis dels 1912, que es presenta com si fos un escenari teatral, tancat per tots els costats, menys el central, de manera que l’espectador s’ha de situar al davant per gaudir de l’efecte de perspectiva realista que es crea. Aquesta modalitat de pessebre es coneix arreu del món com a Escola de Barcelona.

A més, enguany hi ha una col·laboració amb la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, que crearan una catifa floral que representa un Naixement. I que, igual com amb els pessebres i diorames el públic podrà assistir a veure com l’elaboraran, concretament el 9 de desembre de 10h a 13h i 16h a 20h.

L’exposició, tant en la seva primera fase com en la segona es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10h a 20h i diumenges i festius de 10h a 14h. La iniciativa nascuda de la Federació Catalana de Pessebristes i coorganitzada amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa m a desembre 01, 2017 | 09:21
    Rosa m desembre 01, 2017 | 09:21
    Excel·lent iniciativa. Gràcies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa