Aquest cap de setmana, en el marc de la trobada europea de passions a Esparreguera, s’ha donat el tret de sortida a la nova temporada, que oferirà prop de 45 representacions a més d’una vintena de poblacions arreu de Catalunya. Aquesta serà sobretot la temporada de la recuperació, amb la tornada d’aquelles passions que no sortien des de fa dos anys per la pandèmia, entre elles, la de Cervera, la de Vilalba dels Arcs o el Via Crucis de Sant Hilari. Enguany també destaquen l’estrena de nous formats més reduïts i més propers, que busquen atraure a nou públic.

La temporada arrencava dissabte passat amb la Passió d’Esparreguera, i ho feia amb un nou format, reduït a dues hores i quart en lloc de les quatre hores, una aposta que ja es va provar amb èxit durant el confinament i amb la qual s’espera arribar a un públic nou. Aquesta fórmula conviurà amb el format clàssic, estructurat en dues parts, una al matí i una a la tarda, amb una pausa per dinar.

La Passió d’Olesa, que s’estrenarà diumenge 20 de març, arribarà també renovada, amb un espectacle reduït a dos actes i poc més de dues hores, incorporant flashbacks, una nova dramatúrgia i textos que feia temps que no pujaven a escena, per tal “d’oferir una representació és emotiva, humana i propera”, expliquen els organitzadors. “Alhora, la nova dramatúrgia permetrà entendre l’espectacle a qualsevol persona, conegui o no la història”. A més, tres de les set funcions que tindrà s’emetran en línia per poder-les veure en directe des de casa.

Passions a una vintena de municipis

La temporada, que s’estendrà fins a l’1 de maig, i oferirà representacions a una vintena de poblacions. Un dels atractius per al públic tornarà a ser la gran varietat estilística de les passions arreu del territori, amb expressions que combinen tradició, espectacle i innovació. Entre elles, destaca sens dubte la de Cervera, la més antiga de les passions aquí i a Europa, i que tornarà el 27 de març després de dos anys sense poder aixecar el teló.

Josep Carapuig, president de la Federació Catalana de Passions, destaca també la Passió de Llinars del Vallès, que dona especial protagonisme a les dones que acompanyaven Jesús, o la de Vilanova i la Geltrú, amb l’obra ‘Aquell qui dona testimoni’, estrenada el 2017 i que aposta per una versió actual. Des de La Teatr’Era de Castellvell del Camp proposen una Passió de passions: un espectacle de petit format i intimista, que barreja un text clàssic amb una escenografia moderna i que intercala fragments de tres Passions d’Ulldecona, Olesa i Esparreguera.

Hi ha també les passions al carrer, com la de Vilalba dels Arcs, on el públic és partícip en les escenes, mesclant-se amb els actors, i els Via Crucis vivents de Sant Hilari Sacalm o de l’Escala.

Josep Carapuig afirma que la temporada que arrenca amb “molta il·lusió, i molta preparació”, però també amb “la incertesa de quina serà la resposta del públic” després de dos anys de pandèmia i encara amb xifres de contagi elevades.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa