Tornaveu
Convocat l’Ajut a la Investigació Pastorets de Catalunya 2022

Uns 60.000 espectadors assisteixen cada temporada a les representacions de Pastorets Un fenomen social primera magnitud, arrelat històricament i que continua gaudint d’un gran vigor. L’Ajut a la Investigació Pastorets de Catalunya 2022 vol fomentar-ne la recerca sobre els aspectes literaris, artístics i socials. La convocatòria ha estat impulsada per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (CPC) amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner.

Les sol·licituds per optar a l’ajut, de 3.000 €, es poden presentar fins al 31 d’octubre a través del formulari habilitat al web de la CPC. Segons estableixen les bases de la convocatòria, el jurat valorarà l’interès científic de la proposta, la metodologia de treball, el pla de treball, l’estat de la qüestió sobre la temàtica proposada, els objectes a assolir, i l’historial científic de la persona o centre d’estudi que presenta el treball. El veredicte s’anunciarà abans del 5 de desembre.

En les anteriors edicions de l’Ajut a la Investigació, van ser premiats els treballs Les garrofes: 120 anys de crítica social berguedana a partir dels Pastorets de Catalunya, d’Albert Rumbo Soler, i Les arrels medievals dels Pastorets. Edició i anàlisi dels primers textos del teatre medieval català, presentat per Lenve Kóvacs, en curs de realització.

El relleu generacional a les entitats

El politòleg David Nàcher va ser convidat a la celebració de l’Assemblea General de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, dissabte 28 de maig a Olesa de Montserrat, per parlar sobre el relleu generacional a les entitats. Nàcher va ser el guanyador de la 5a Beca d’Estudi de l’Associacionisme Cultural Català, que investiga els obstacles que impedeixen la incorporació dels joves a les associacions, i concretament als seus càrrecs directius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa