Tornaveu
L’IRMU analitza l’encaix de l’associacionisme a la societat actual

Móra la Nova acull els dies 30 de juny i 1 de juliol VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori, que analitzarà l’estat de salut de l’associacionisme en el moment actual a través de les tendències en els estudis locals i els projectes de present i de futur. De fet, aquesta jornada marcarà l’inici de la celebració dels 20 anys de constitució de l’Institut Ramon Muntaner.

La jornada arrencarà el 30 de juny a les 19h amb la presentació de les novetats editorials de l’IRMU, i per posar llum a dues dècades de feina de l’Institut, s’estrenarà el videomapatge interior IRMU, 20 anys (a l’interior del Mas de la Coixa), amb quatre sessions de 20 persones. El mateix divendres les persones inscrites al videomapatge o amb confirmació d’assistència al CERE tindran un refrigeri abans de l’acte de commemoració dels 40 anys del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), amb l’espectacle ÈRIC VINAIXA en poesia. Un viatge musical i poètic per la increïble vida de Roc Llop, una activitat que organitzem juntament amb el CERE on les cançons i la sensibilitat d’Èric Vinaixa acompanyen els versos i la sorprenent vida del miravetà Roc Llop, anarquista, mestre, poeta, exiliat i supervivent dels camps de concentració nazis. Un espectacle que reivindica l’obra i la força vital de Llop i el seu amor per Miravet i Catalunya. Recordeu que per assistir-hi us he de registrar abans del dimarts 27 de juny.

Com encaixa l’associacionisme a la societat

Dissabte 1 de juliol tindrà lloc la xerrada “l’encaix de l’associacionisme en la societat actual”, a càrrec de Rafael Haro Sancho i presentat per M. Josep Margalef. Tot seguit, la Federació d’Ateneus de Catalunya organitza la 3a Jornada de reflexió: “Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!” que tindrà lloc a l’Ateneu Casa de Cultura de Móra la Nova i, simultàniament, tindrà lloc la primera taula rodona: “Estudis locals: principals línies de treball, enfocaments, connexió amb el context social actual”. Després es presentaran els resultats del projecte “Pobles abandonats” i la presentació compartida de la 3a Jornada de reflexió: “Els ateneus som essencials!”.

Després d’un dinar de germanor al Pavelló Municipal de Móra la Nova, per al qual cal inscriure’s prèviament i amb un cost de 16 euros, es reprendrà la jornada amb dues taules rodones sobre “Conviure amb el patrimoni. Una reflexió des del món associatiu” i “Transició energètica i territori: conclusions de la primera fase del projecte” i la presentació del projecte “Encesa de Torres, Talaies i Talaiots pels drets humans”. I després de la jornada, tindrà lloc la Festa del 50 aniversari de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny “Josep Casadó”. 

Totes les activitats són obertes al públic general. Per altra banda, els representants d’un centre d’estudis o ateneu federat tenen dret a demanar l’ajut de desplaçament presentant un JUSTIFICANT DESPLAÇAMENT.

Consulteu tot el programa fent clic aquí

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa