Tornaveu
La base de dades fraseològica de Víctor Pàmies arriba al milió de registres

A principis dels anys noranta, el paremiòleg Víctor Pàmies va imposar-se l’obligació d’introduir un mínim de cent entrades diàries a la seva base de dades. Una dedicació constant que li ha permès assolir, aquest dimarts, l’espectacular xifra d’un milió de registres. Un immens corpus del llenguatge figurat català que inclou refranys, endevinalles, citacions, preguntes de rebot, embarbussaments, jocs de paraules i un llarg etcètera.

El gruix de la base de dades (727.0000 registres) serveix per alimentar la Paremiologia Catalana Comparada Digital (PCCD), projecte impulsat el gener de 2020, i que des de llavors incorpora unes 10.000 fitxes mensuals (actualment voreja les 543.000). En la declaració pública que ha compartit per celebrar l’efemèride, Pàmies es congratula de l’augment sostingut de visites al portal.

El paremiòleg també assenyala que, d’entre el milió de registres, hi comptabilitza totes les entrades a qualsevol llengua romànica: les aproximadament 100.000 dites que ha recollit en castellà, i també d’altres idiomes, com ara l’occità, el francès, el llatí, l’anglès, el gallec, el portuguès o l’esperanto. De fet, en paral·lel a la PCCD, Pàmies treballa en construcció d’un refranyer multilingüe.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Víctor Pàmies i Riudor a maig 18, 2023 | 13:31
    Víctor Pàmies i Riudor maig 18, 2023 | 13:31
    Moltes gràcies, Guillem i Tornaveu per fer-vos ressò de les meves iniciatives paremiològiques. I que per molts anys puguem seguir eixamplant l'horitzó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa