Tornaveu
IOCUS, escola de jocs tradicionals, arriba amb dues edicions presencials

Enguany, i a causa de la Covid-19, l’escola d’estiu arriba dividida en dues sessions presencials, més una de virtual que ja s’ha dut a terme. El cap de setmana del 27 al 29 d’agost, a la casa de colònies Escola Pare Coll de Borredà al Berguedà, es treballarà el binomi joc i creativitat, aprofitant els 100 anys del naixement de Gianni Rodari, també hi haurà joc de rol, jocs inspirats en contes, jocs de taula i, naturalment, el joc tradicional.

En la segona sessió presencial, del 4 al 6 de desembre, en un lloc encara per determinar, es tractarà la creació de joguines, jocs de taula, jocs i festa. Com a novetat, es prepararà “un repertori de jocs que es posarà en pràctica dins el marc de la Fira Jugues o et plantes que se celebra a Berga el 6 de desembre”, avança el president de l’associació organitzadora, Víctor Baroja.

Inclosa en el Campus de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, l’escola d’estiu s’adreça a professionals de l’ensenyament: mestres d’educació infantil, primària i secundària, d’universitat i de règim especial, així com animadors socioculturals. Però també és oberta a estudiants universitaris i de cicles formatius, persones vinculades al món de l’esport i a qualsevol persona que tingui ganes de reaprendre a jugar.

Els cursos estan adreçats a oferir recursos per a aplicar el joc i deport en diferents contextos, difondre el patrimoni lúdic d’arrel tradicional catalana, mostrar experiències i bones pràctiques lúdiques i construir materials de joc.

Donades les limitacions a causa de la Covid-19, les places per participar a l’escola d’estiu a l’agost es limiten a 10, i cal inscriure’s a [email protected] Al desembre, en funció de l’evolució de la pandèmia, es determinarà el nombre de places disponibles. IOCUS és un projecte lúdic promogut pels membres de la Cia. de Jocs l’Anònima amb l’objectiu de crear i oferir espais per a la pràctica i la reflexió al voltant del Joc i l’esport popular i tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa