Tornaveu
XVI Ballada de gegants històrics a Santa Maria del Mar

Adaptada a les circumstàncies derivades de l’emergència sanitària per la Covid-19, la Ballada de Gegants Històrics s’afegeix a la campanya ‘La cultura és segura’. L’organització tira endavant un acte amb totes les mesures de protecció pertinents.

En aquesta nova edició l’acte vol ser una cerimònia d’homenatge, sempre amb l’essencialitat solemne i festiva de la Ballada, a la cultura popular d’arrel tradicional catalana, dotant-la d’oxigen i esperança en aquests moments en la qual la seva activitat es veu forçament estroncada. A més, al principi de la Ballada, es retrà una ofrena floral i un minut de silenci en record a totes les víctimes de la pandèmia i en agraïment als col·lectius essencials que han estat i estan al peu del canó.

La Ballada s’estructurarà en tres blocs: benvinguda i homenatge cerimonial, mostra de coreografies i melodies, i toc final.

Aforament limitat i mesures de protecció

L’activitat es concentrarà a l’interior del temple parroquial, suprimint la mostra d’elements festius i la posterior passejada pels carrers del barri de la Ribera. La Ballada 2020 tindrà aforament limitat. Per accedir a l’acte, caldrà adquirir prèviament una entrada reservada, la qual serà gratuïta.

Les entrades es podran aconseguir fins a exhaurir existències a través de la nova web de la Colla Gegantera del Casc Antic (www.gegantscascantic.cat).

L’accés a la Basílica es farà un cop acabi l’eucaristia i fins deu minuts abans del començament de l’acte, passant pel control d’accés que estarà habilitat al portal del carrer de Santa Maria, al davant del Fossar de les Moreres. Allà caldrà acreditar l’entrada i es prendrà la temperatura a tots els espectadors. A l’interior del temple l’organització vetllarà per la distància de seguretat del públic i serà de compliment obligatori portar i fer ús correcte de la mascareta.

Entremesos i grups participants

En sintonia a l’homenatge a la cultura popular del nostre país, la Ballada comptarà amb una petita i extraordinària presència de diferents representants de l’àmbit de la imatgeria festiva, la música i la dansa.

A l’acte participaran els Gegants de la Ciutat de Barcelona i els Capgrossos Macers, la Família dels Gegants del Pi, l’Esbart Català de Dansaires (Ball de Bastons i Ball de Rams), l’Esbart Dansaire de Rubí (Ball a plaça i danses tradicionals), l’Àliga i els Gegants de l’Hospitalet de Llobregat, la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris, el Dofí de Barcelona i els Gegants de Santa Maria del Mar, que exerciran d’amfitrions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa