Tornaveu
Els Veguers de Montblanc conviden els Gegants de Catalunya per la festa major

El gran dia de la festa major de Montblanc, el 8 de setembre, festivitat de la Mare de Déu de la Serra, els Veguers tornaran a passejar pels carrers de la vila medieval. L’acte començarà a les 6 a la tarda, amb la rebuda a la plaça de Sant Miquel de la comitiva encapçalada per la formació de trompetes i tambors i els gegants Els Veguers als Gegants de Catalunya.

A continuació, es farà la recepció institucional a la Sala de Plens per part de l’Ajuntament i els Amics dels Gegants als convidats, l’Agrupació de Colles de Geganters amb els Geganters de Castellbisbal, portadors dels Gegants de Catalunya com a “Ciutat Gegantera de Catalunya 2019”.

De nou des de la plaça de Sant Miquel, els gegants aniran cap a l’església de Sant Francesc, on tindrà lloc la mostra dels balls d’honor per parts dels Gegants de Catalunya i els Veguers, que oferiran el Ball Solemne, del compositor Josep Ma Amorós “Xolis” amb coreografia de Ferran Sáez, que tan sols es pot veure un cop l’any en aquest acte.

Per assistir a l’acte central, a les 19.30 hores a l’església de Sant Francesc hi haurà control d’aforament a l’entrada, sense reserva prèvia.

Cinc dies de festa major

Enguany Montblanc recupera també la festa major, anul·lada l’any passat per la pandèmia, del 7 al 11 de setembre. El programa comptarà amb els actes més tradicionals i essencials de la festa, com el Seguici Popular, els dies 8 i 9, que, si no hi ha modificacions d’últim moment, serà a la plaça major. Tanmateix, es mantenen les sanitàries, i tots els actes es faran amb control d’aforament i reserva prèvia d’entrades (amb una fiança de 5 euros, per assegurar l’assistència).

L’últim deia de festa, el diumenge 12, Montblanc acollirà l’acte de cloenda de les 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, organitzades per Adifolk, amb l’assistència de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa