Tornaveu
Les diades castelleres d’aquest cap de setmana

Dies atapeïts en l’agenda castellera. Vint-i-dues colles sortiran aquest cap de setmana a plaça a tretze municipis de Catalunya. Un reguitzell llarg d’actuacions que començarà, divendres 19, amb l’emblemàtica Diada de Sant Magí a Tarragona (plaça de les Cols, 12.00 h), que comptarà amb la participació de la Colla Joves Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Tarragona.

Dissabte 20, les colles castelleres participaran a sis Festes Majors. A partir de les sis de la tarda, la plaça de la Vila de Gràcia veurà aixecar les construccions de la Colla Jove Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus, i la colla local. Una altra diada destacada se celebrarà a Santa Coloma de Queralt, en el marc de les Festes de la Minerva, amb el concurs de dues colles de referència a la Catalunya Central: els Tirallongues de Manresa i els Moixiganguers d’Igualada (plaça de l’Església, 18.30 h). Pels anoiencs, serà l’última prova en públic abans de les festes de Sant Bartomeu.

Per tancar el cap de setmana, diumenge 21 se celebrarà el 40è aniversari dels Xicots de Vilafranca a la plaça de la Constitució (12.00 h). A més dels amfitrions, també alçaran pisos la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Castellera La Bisbal del Penedès. A Roda de Berà, els Minyons de Terrassa, els Nois de la Torre i els Castellers de Sabadell protagonitzaran un dels actes destacats de la Festa Major de Sant Bartomeu (plaça de la Sardana, 18.00 h).

Altres municipis que organitzaran diades aquest cap de setmana són Juncosa de Montmell, Albinyana, Alpicat, Vilanova del Vallès, Mollet del Vallès i Tordera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa