Tornaveu
L’Ésdansa 2015 amplia les trobades amb el públic

Del 18 al 23 d’agost la 33a edició del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses presenta un programa ple d’espectacles i tallers pels amants de la dansa. A més, s’hi presentarà la preestrena del nou espectacle de l’Esbart de Sant Martí.

L’edició actual de l’Ésdansa amplia els Parlem de…, un espai de trobada per a xerrades, tertúlies i debats, de manera que de les dues sessions que es van dur a terme l’any passat enguany n’hi haurà quatre. Els dies 18, 19, 20 i 21 d’agost, sempre a les 18.30h. Entre els Parlem de… hi destaca la primera sessió titulada Joan Amades, Aureli Capmany i l’Esbart Català de Dansaires, que, amb motiu del 125è aniversari del naixement del folklorista Amades, hi intervindrà l’experta en danses tradicionals Montserrat Garrich. La xerrada anirà acompanyada de la inauguració de l’exposició Joan Amades, la memòria d’un poble, produïda pel Museu Etnològic de Barcelona, que hi serà a l’Espai de dansa d’arrel tradicional durant la setmana de l’Ésdansa. Altres Parlem de… són Els espais de la dansa d’arrel tradicional, El vestuari de la dansa tradicional i, el 21 d’agost, David Martínez, director de l’Esbart Sant Martí parlarà de la preestrena del seu nou muntatge.

La preestrena de l’espectacle es durà a terme el mateix divendres 21 d’agost a les 22h, al recinte Ésdansa. Dirigit per Martínez, l’espectacle té de fil argumental els preparatius i l’ambient que hi ha entre uns balladors abans de representar un espectacle a les festes de la Mercè de Barcelona. En paraules dels responsables de l’esbart,

l’espectacle vol mostrar la dansa catalana “com un fet actual i no només com un recordatori de les tradicions”. També vol ser -hi afegeixen- “un reconeixement a les persones amateurs que, en aquests temps de tanta saturació i d’estrès, dediquen una part de la seva vida a una activitat altruista i voluntària, com és el món dels esbarts”. En aquesta nova producció s’hi combinen fragments de danses populars, com ara de la festa de Pabordes de Sant Joan o un ball de bastons, amb músiques i coreografies contemporànies, tot i que inspirades en les formes tradicionals, recollides del repertori de Txarango, Mirna Vilasís i Lídia Pujol, entre altres.

Espectacles i tallers

La programació del 18 al 23 d’agost compta amb els Tallers de dansa tradicional per adults, que s’han dividit en dos itineraris per tal d’adaptar-se a les necessitats dels participants. L’itinerari 1 s’adreça a participants sense experiència prèvia, mentre que a l’itinerari 2 s’aconsella comptar amb experiència prèvia. Cal destacar que serà la quarta vegada que dins l’Ésdansa es programen els tallers, una iniciativa que va néixer fa tres anys per commemorar el 30è aniversari de l’ÉSdansa i que atès el seu èxit cada cop ha pres major protagonisme. Per aquesta edició els tallers incorporen El Cafè de l’Ésdansa. Cada tarda els alumnes dels tallers podran compartir un cafè amb els professors, directors i balladors de les companyies participants als tallers.

A més,d dels cursos per a adults, l’Ésdansa contempla el Petit Ésdansa amb tallers i jocs per apropar als més menuts els balls populars d’arreu del món.

Per completar aquest programa cada nit hi haurà els Nit Ésdansa, on grups provinents de Rússia, Cuba, Nova Zelanda, França o el Timor Oriental, entre d’altres, oferiran els seus espectacles. A més, l’Ésdansa prepara moltes activitats paral·les com ara sortides itinerants pel carrer de Les Preses, entre d’altres, per a més informació, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa