Tornaveu
L’Esbart Català de Dansaires convoca el VI Premi Rafael Tudó

El guanyador dels VI Premi Rafael Tudó serà dotat amb l’edició  de l’obra, cinquanta exemplars de la publicació i un trofeu commemoratiu. El termini per presentar els treballs acaba el 20 de juliol (19.00 h). Hi pot optar qualsevol recerca sobre dansa tradicional catalana.

En el díptic de la convocatòria, l’Esbart Català de Dansaires fa una crida a presentar-s’hi “estudis històrics, antropològics o etnològics; estudis sobre un ball concret, un tipus de ball o d’una zona geogràfica; materials pedagògics; reculls musicals, reconstruccions o creacions de danses per contextos festius, etc.”

Les candidatures han de complir els punts 4 i 5 de les bases, que entre altres requisits estableixen que les obres han de ser inèdites, ser presentades sota pseudònim, i ser lliurades obligatòriament en paper a la Casa dels Entremesos de Barcelona (plaça de les Beates, 2), presencialment o per correu postal certificat. De manera complementària, els treballs poden presentar-se en qualsevol format o suport.

Historial dels premiats

Convocat cada cinc anys, el Premi Rafael Tudó és l’únic certamen de Catalunya que reconeix investigacions relacionades amb la dansa tradicional catalana. En les anteriors edicions, el Premi Rafael Tudó ha reconegut els següents estudis: Sant Feliu de Codines: tradició i danses, de Núria Viñolas (1998); Foc en dansa: els balls de diables tradicionals del Penedès i el Camp de Tarragona, de Ramon Vallverdú (2003); La Trencadansa de Prats de Lluçanès: perfum de Festa Major (2013); Bastons! Història del Ball de bastons a Vilafanca del Penedès (1771-2019), d’Antoni Ribas (2018); en aquesta mateixa convocatòria, va concedir-se un accèssit al treball La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria. Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVIII), del Dr. Raül Sanchis. Totes aquestes recerques han estat publicades per l’Esbart Català de Dansaires.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa