Tornaveu
Esbartjo, dansa participativa al carrer

Un espai d’esbargiment i festa amb la programació de grups de música d’arrel tradicional, i un vermut gentilesa de la Fundació Can Pedró. Aquesta és la proposta lúdica i cultural per viure en família que fa Esbartjo, una iniciativa creada i produïda per l’Esbart Ciutat Comtal. Es tracta d’un espai estable de trobada per ballar dansa d’arrel, i que té al barri d’Hostafrancs -al carrer Diputació amb carrer de la Creu Coberta, a tocar de la Plaça Espanya- quatre sessions programades fins a l’octubre, després que el 20 de maig se’n va celebrar la primera.

Dansa i vermut al carrer

17 de juny: La Gravetat de Coulomb
21 d’agost: Els Ministrers del Sabre, dins del marc de la Festa Major de Sants
30 de setembre: Ballaveu, acte que formarà part de la Festa Major d’Hostafrancs
21 d’octubre: La Cobleta de la Copeta

Totes les activitats són gratuïtes es realitzaran a les 12 h i tindrà una durada de dues hores aproximadament. El projecte és un dels seleccionats pel Pla d’Impuls a la dansa d’arrel com una oferta cultural participativa i al carrer.

Coherent amb els seus orígens

El projecte d’Esbartjo encaixa amb els principis fundacionals d’una entitat nascuda l’any 1959 per promoure i fer valdre la dansa d’arrel popular i tradicional, treballant també des del vessant coreogràfic amb músiques de nova creació i complint sempre amb les exigències que el fet escènic imposa. L’esbart ha rebut diferents guardons en la seva trajectòria: el Premi Ateneus a la creativitat (1995), el premi Sants-Montjuïc pel treball de recuperació del Ball de rams d’Hostafrancs (1995) que es representa anualment en la Festa Major d’Hostafrancs, i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona (2004).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa