Tornaveu
Barcelona guardona l’espectacle EN5D de l’Esbart Ciutat Comtal

Nova edició dels Premis Ciutat de Barcelona, que atorga el consistori de la capital del país a projectes relacionats amb la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona. Els premis es reparteixen en les categories d’Arts Escèniques; Arts visuals; Cultura Digital i Audiovisual; Música; Cultures populars i comunitàries; Traducció en llengua catalana; Literatura en llengua catalana; Literatura en llengua castellana; Arquitectura, urbanisme i Disseny; Ciències de la Vida; Ciències ambientals i de la Terra; Ciències experimentals i tecnologia; Agustí Duran i Sanpere d’Assaig, humanitats i Història de Barcelona, i Educació.

EN5D, de l’Esbart Ciutat Comtal

Pel que fa a Cultures populars i comunitàries, el Premi Ciutat de Barcelona s’ha atorgat per unanimitat a l’espectacle EN5D, de l’Esbart Ciutat Comtal. El jurat, format per Ester Bonal (presidenta), Roger Gispert, Oriol Cendra Planas, Joan Sànchez i Fàtima Ahmed, destaca que la producció és una proposta valenta, amb una mirada innovadora de la dansa tradicional i d’arrel. Es valora de manera especial la voluntat de trencar estereotips i rols de gènere en el disseny coreogràfic i de vestuari amb una aposta per una concepció de la cultura popular oberta i dinàmica.

L’Esbart Ciutat Comtal va néixer l’any 1959, i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents guardons en la seva trajectòria: el Premi Ateneus a la creativitat (1995), el premi Sants-Montjuïc pel treball de recuperació del Ball de rams d’Hostafrancs (1995) que es representa anualment en la Festa Major d’Hostafrancs, i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona (2004).

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha fet una menció especial al calendari de celebracions del 2022 del Grup Interreligiós del Raval (GIR), perquè visibilitza la diversitat cultural i religiosa del barri. El calendari del 2022, que dissenyen de manera col·lectiva les entitats implicades, incorpora una guia didàctica pensada per treballar, des del diàleg intercultural, aquesta diversitat als centres educatius. Aquesta iniciativa esdevé un referent per repensar el cicle festiu de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa