Tornaveu
Torroella de Montgrí acull el III Festival de Corals Joves del 14 al 16 d’octubre

El festival s’iniciarà el divendres 14 d’octubre a les 21 hores a l’Auditori Teatre Espai Ter amb el concert inaugural a càrrec del Cor Vivaldi. La formació barcelonina que dirigeix Òscar Boada presentarà un diàleg entre els compositors contemporanis Albert Guinovart i Gerard López amb la Missa “Rex Genitor” del primer i la Cantata “Carpe Diem” del segon López com a plat fort del programa. També hi intervindran el narrador Josep Lluís Gil, la violinista Laura Nogueras i el mateix Gerard López al piano.

El matí del dissabte 15 s’iniciaran els assaigs dels tres tallers amb la participació de diversos cors de la Federació de Corals Joves i els tres directors convidats d’enguany: les directores catalanes Mireia Barrera i Buia Reixach i el compositor i director basc David Azurza. El mateix dissabte (18.00 h) se celebrarà una cercavila de tots els participants pels carrers de Torroella, amb actuacions a diverses places i espais de la vila. La jornada de dissabte es clourà amb el concert de celebració del 10è aniversari del Cor Jove Nacional de Catalunya. Serà a les 22 h a l’Auditori Teatre Espai Ter i comptarà amb la participació d’una quarantena de cantaires de les deu edicions, així com d’alguns dels directors que han passat per la formació al llarg dels seus deu anys de trajectòria: Xavier Puig, Mireia Barrera, Pere Lluís Biosca, Lluís Vilamajó i Manel Valdivieso. Els acompanyarà la pianista Viviana Salisi.

La cloenda del festival consistirà en un concert, diumenge 16 d’octubre (18.00 h) a l’Auditori Teatre Espai Ter, en què s’oferirà una mostra dels tres tallers duts a terme al llarg de tot el cap de setmana. Al taller amb la directora Mireia Barrera es treballaran arranjaments de cançons populars per a cor i guitarra de Manuel Oltra, amb motiu del centenari del seu naixement. L’acompanyament de guitarra anirà a càrrec de Lourdes Pavia. D’altra banda, la directora Buia Reixach dirigirà una selecció de la suite “Dones a veus”, un conjunt d’arranjaments de Martí Ferrer per a cors de veus mixtes de cançons actuals protagonitzades, cantades o escrites per dones com “Vestida de nit”, de Sílvia Pérez Cruz o “No volem més cops” de Judit Nedderman. Els acompanyarà al piano Laia Armengol.

Per acabar, David Azurza mostrarà la seva doble faceta de compositor i director dirigint diverses obres seves amb l’acompanyament al piano de Paul Perera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa