Tornaveu
Pere Lluís Biosca pren la batuta del Cor Jove Nacional

El Cor Jove Nacional de Catalunya posa en marxa la maquinària per celebrar la seva novena edició entre el 12 de juliol i l’1 d’agost, en què els joves cantants d’entre 18 i 28 anys que hagin estat seleccionats en les audicions que se celebraran a Barcelona entre el 9 i l’11 d’abril, posaran a prova el seu talent. I aquesta vegada, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, actual director del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona, del Cor Madrigal, del cor de Noies de l’Orfeó Català i del Cor d’Homes d’Igualada.

Biosca pren el relleu de Lluís Vilamajó i es posa al capdavant del projecte formatiu per excel·lència del Moviment Coral Català. La prova d’accés consistirà en la interpretació de tres obres amb acompanyament de piano i una petita lliçó a vista. Els joves cantants també actuaran al festival Europa Cantat, a la ciutat de Ljubljana, a Eslovènia, i al Festival de Música Antiga dels Pirineus. El seu últim concert serà el març de 2022 a l’Auditori de Barcelona, en el marc del festival Emergents.

Pere Lluís Biosca ha dissenyat una proposta artística que girarà entorn de la música sacra catalana, amb un diàleg entre compositors antics i contemporanis que inclourà una obra d’estrena de Joan Magrané. Explica a Tornaveu que afronta un doble repte: “Per una banda hi ha el repte del repertori, perquè aquest any una de les condicions és que hi hagi dos concerts en el festival de Música Antiga, d’autors catalans del primer barroc i del barroc, i per tant, no és un gènere molt habitual per als joves. I en segon lloc, jo vaig proposar que aquesta part de música antiga es complementés amb dues obres d’encàrrec que tinguin una certa relació amb la música antiga, encara que siguin d’estètica contemporània. Per tant, seran estrenes, i aquest és un gran repte per a la formació dels joves, però també és més complex”, argumenta Biosca.

El nou director també remarca que el fet que una bona part dels integrants del cor ho seran per primera vegada –alguns repeteixen, però per a la majoria serà la seva primera experiència- també és un repte professional: “Has de fer un cor de bell nou en molt poc temps, és un repte artístic molt important, si bé els joves que formaran el cor ja tenen una excel·lent formació”, conclou Pere Lluís Biosca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa