Tornaveu
El Cor Jove Nacional de Catalunya celebra a Vic la seva estada formativa

Les mascaretes, pantalles protectores i les distàncies de seguretat són les novetats més visibles de la 8a estada formativa anual del CJNC que se celebra aquests dies, del 23 al 31 de juliol, a Vic. S’hi troben 32 joves cantaires, d’entre 18 i 28 anys, alguns dels quals ja veterans i d’altres que s’estrenen en el Cor. L’objectiu és preparar el repertori de la temporada, que presentaran –si el coronavirus ho permet– en diversos concerts al llarg del curs.

El director de l’actual edició del Cor, Lluís Vilamajó, ha apostat per donar a l’estada un format similar al d’una acadèmia, convidant a professorat extern i internacional per tal de treballar amb els alumnes els diferents aspectes fonamentals per a qualsevol cantant: la música de cambra amb Maria Mauri i Viviana Salisi, coach de dicció lírica amb Rochsante Taghikhani i treball corporal amb Montserrat Martorell. Aquests aspectes es treballen a les sessions del matí, amb grups reduïts, mentre que les tardes es dediquen a l’assaig de grup.

Debut del Cor als escenaris

L’estada formativa es clourà amb dos concerts. Dijous 30 de juliol a la nit (22.15h) el CJNC actuarà al Mon Sant Benet dins el XXVI Festival Internacional de Música Clàssica – Sant Fruitós de Bages. I divendres 31 juliol al vespre (20 h) el Cor oferirà un concert gratuït al Patí de l’Ós de les Nits d’Estiu “La Cultura sota les estrelles” del Seminari Vic. El programa de les dues vetllades inclourà obres de Joseph Haydin, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Robert Schummann i Johannes Brahms. Repetiran el programa el març de 2021 a L’Auditori de Barcelona, en el marc del festival Emergents.

Pel Moviment Coral Català (qui és, juntament amb el Departament de Cultura, l’impulsor del CJNC), l’esdeveniment demostra que “aplicant el protocol de prevenció, que es pot reprendre l’activitat coral amb seguretat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa