Tornaveu
Convocats els IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral

Els requeriments són obres o harmonitzacions d’un nivell de dificultat mitjà i per a veus mixtes i veus iguals i amb una durada que no excedeixi els quatre minuts. Les peces presentades han de ser originals, ni estrenades ni premiades amb anterioritat en cap altre concurs. En total hi ha quatre categories: composicions per a veus mixtes, composicions per a veus iguals, harmonitzacions de cançons tradicionals per a veus mixtes i harmonitzacions de cançons tradicionals per a veus iguals, cadascuna dotada amb 1.000 euros.

El veredicte dels premis no es coneixerà fins el juliol de 2023. El jurat dels IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral de la FCEC està format pels compositors i músiques de prestigi internacional Jaume Ayats, ex-director del Museu de la Música de Barcelona i comissari del Centenari de l’Obra del Cançoner Popular, Xavier Pastrana, director de l’Ensemble O Vos Omnes, Montserrat Ríos, directora i fundadora de l’Orfeó de la URV, la compositora Mariona Vila i el compositor i professor de l’ESMUC, Bernat Vivancos.

En aquesta edició es repartiran premis per valor de 4.000 euros, a més de la gestió de l’edició de les partitures i l’estrena de l’obra a la Festa de la Música Coral, que se celebrarà el 3 de març de 2024 al Palau de la Música, on també s’enregistrarà l’estrena de les obres premiades al concert.

Un concert que, com destaca la Federació, facilita també la nova creació de música coral, tant en l’àmbit nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa