Tornaveu
Sete Udina, un referent de la comunicació i de la cultura popular      

Dilluns 12 de setembre hem rebut la trista notícia de la mort del company Sete Udina, a causa d’una malaltia greu diagnosticada els darrers mesos. El llegat d’en Sete uneix la cultura popular amb la comunicació. Va ser un pioner a l’hora d’editar un setmanal gratuït, La Fura, quan això no era l’habitual i el seu recorregut dins l’associacionisme l’ha dut a dirigir durant deu anys l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, càrrec que ostentava en l’actualitat. La cerimònia de comiat serà dimecres dia 14 a les 12h al tanatori de Vilafranca del Penedès

Udina fou membre fundador d’aquesta agrupació que sorgí a partir del Col·lectiu Santa Fe, una proposta inicial de coordinar les diferents iniciatives de bestiari de Catalunya. Santa Fe era el poble penedesenc on residia. Enguany l’Agrupació celebra el vintè aniversari del seu naixement. Dins del seu mandat s’han organitzat mesures per impulsar el coneixement del bestiari com ara la celebració dels premis Festivitas Bestiarum, que premien les iniciatives de promoció i innovació dins d’aquest àmbit.

Per al col·lectiu de federacions de cultura popular i de l’associacionisme que agrupa l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català ha estat un cop fort. Udina ha estat un entusiasta i ferm defensor de la necessitat de l’Ens com a organització de tercer nivell, possibilitant la incorporació de l’Agrupació des de molt aviat i tenint una presència activa i sostenible en el temps.

Sete Udina, diplomat en Màrqueting i Publicitat, tenia diferents facetes entre les quals cal destacar també la seva vocació de comunicador social i cultural. Creà el setmanal gratuït La Fura, degana de la premsa gratuïta amb una alta qualitat periodística. Durant més de 33 anys en fou el seu director i ànima, transformant-se en un referent de la premsa gratuïta de qualitat en català. Ara fa un any deixà la seva direcció per centrar-se en allò que més l’il·lusionava, la defensa de la llengua i la cultura popular catalana a partir de la realitat que representa el bestiari festiu.

Sete Udina dedicà la seva vida al país, la seva llengua i la seva cultura popular.

Sete, et trobarem molt a faltar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere-Joan a setembre 13, 2016 | 20:34
    Pere-Joan setembre 13, 2016 | 20:34
    I tant que el trobarem a faltar com al Toni i tots els que van treballar sense decans per la cultura popular del país, descansi en pau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa