Tornaveu
La Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de Vilafranca celebra 25 anys

La mostra vilafranquina és una de les cites més rellevants del calendari del bestiari festiu català, que ofereix una bona representació de la imatgeria amb plomes i ales del país. El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, el Mussolot del Campanar, l’Àliga del barri de Sant Julià i l’Aligueta Tramuntana faran d’amfitrions de les figures convidades, que enguany seran l’Aligueta del Vendrell, el Gall de la Pobla de Montornès (el Tarragonès), l’Arpella del barri gòtic de Barcelona i els nous pollets Pica-foc i Espurna -fills del gall Abraxas-, estrenats el maig de 2022 per la festa del Guirigall, de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental).

La cita començarà a les 10 h del matí amb la plantada de les bèsties participants en la plaça de la Gastronomia. A les 11h tindrà lloc la proposta més entranyable de la festa: Porta’m el xumet, on els més petits poden donar el seu xumet o biberó a la Gallina Ballarica a canvi d’un dolç. I al migdia totes les bèsties sortiran en cercavila des de l’avinguda de Catalunya fins a la plaça de la Vila per fer les ballades de lluïment.

La 358a Fira del Gall

Durant tot el cap de setmana, en el parc de Sant Julià i al pavelló firal estarà instal·lada la Fira del Gall, que tornarà a convertir Vilafranca en la capital catalana del producte gastronòmic de proximitat. El públic podrà degustar i comprar el cèlebre Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), molt apreciat per la seva vistositat i la seva carn, i també altre aviram de pagès i plats elaborats.

A més del mercat d’aviram i la mostra gastronòmica, hi haurà mercat d’artesania i productes naturals, visites a cellers i rutes per espais i edificis emblemàtics, com una passejada per la història del comerç de la vila, una degustació a dalt del campanar gòtic de Santa Maria i una visita a Alcem la copa, una mostra que anuncia els continguts del nou Viseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Consulta aquí tot el programa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa