Tornaveu
El bestiari infantil de Barcelona no s’exposarà per Santa Eulàlia

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha decidit cancel·lar la mostra de bestiari infantil de la ciutat que des de fa tres anys se celebra per les festes de Santa Eulàlia a la terrassa d’El Born Centre de Cultura i Memòria. Segons l’agrupació, al passat mes de maig ja havien acordat amb l’Institut de Cultura de l’Ajuntament (ICUB) fer-la en el mateix espai i amb el mateix format. Però al novembre, l’Ajuntament els va comunicar que, per incompatibilitat amb una exposició que hi ha actualment a El Born, la mostra s’havia de traslladar a una sala annexa del mateix centre cultural.

La seva vicepresidenta executiva, Mercè Ayora, explica que des de l’entitat van rebutjar el canvi d’ubicació per considerar “que el nou espai no reunia les condicions necessàries, no només per acollir la mostra de 22 bèsties sinó també totes les activitats que s’hi fan al voltant, amb una mirada feminista i inclusiva –com visites guiades amb persones no oients amb llengua de signes– i on volíem presentar els nous projectes que estem duent a terme”.

En resposta, l’Institut de Cultura va oferir-los altres espais alternatius, com el vestíbul de l’Ajuntament, el pati de la Virreina i el Pati Manning, de la Casa de la Caritat, compartint espai amb l’exposició de gegants. L’entitat festiva va considerar que “cap d’aquests espais complia les condicions que, per nosaltres, el bestiari infantil de la ciutat mereix” i per això la mostra quedava cancel·lada.

Per aquests festes de Santa Eulàlia, l’Agrupació sí que manté el tradicional correfoc infantil, el dissabte 11 a les 18.30h.

En un comunicat, l’Agrupació de Bestiari, han explicat que van rebre amb “sorpresa i profunda tristesa la notícia de què, unilateralment, el Born i l’ICUB havien decidit ignorar els acords presos i relegar l’exposició a altres espais secundaris”. I afirmen que una federació “en què l’organització és en mans de persones amateurs, que realitzen la feina de forma voluntària, hauria de ser millor valorada i tractada pels professionals que formen part dels organismes públics municipals”. I desitgen que en el futur la situació no es torni a repetir.

Nous projectes de l’Agrupació

En aquesta exposició ara cancel·lada, i aprofitant el marc de les Festes de Santa Eulàlia, l’Agrupació tenia previst presentar alguns dels nous projectes en què està treballant. Entre ells, el glossari bestial, un recull de paraules de l’àmbit del bestiari que s’han traduït en llengua de signes, i també el bateig de la primera bèstia inclusiva de Barcelona, que es va presentar al Born durant la Mercè de l’any passat. “Aquests projectes no s’han pogut fer, però ja els farem, en un altre marc i en un altre moment, perquè es la responsabilitat que tenim envers la ciutat”, afirma Mercè Ayora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa