Tornaveu
El bestiari català, protagonista d’un videojoc

De moment, els usuaris poden interactuar amb cinc bèsties: el Gall i el drac la Pigota de la Pobla de Montornès (Tarragonès), el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), el Garot de l’Arboç (Baix Penedès) i el Drac de tres caps de Sant Pere de Ribes (Garraf). Però durant l’estiu l’Agrupació anirà afegint més protagonistes, fins arribar a un total de 25 bèsties festives, que són les que es van apuntar a la crida que va fer l’entitat el passat mes d’abril.

L’objectiu del joc és ben senzill: aconseguir que la bèstia protagonista vagi saltant els diferents entrebancs que es va trobant pel camí, cada cop a major velocitat. Les figures s’han dissenyat amb l’ajuda dels models 3D obtinguts a través del projecte d’escaneig de les figures de bestiari, molts dels quals es poden trobar publicats en la galeria virtual d’Sketchfab.

Adrià Morreres, desenvolupador de l’aplicació, explica que cada figura de bestiari s’ha acompanyat de la melodia que la fa ballar, adaptant-la a la música sintètica de 8 bits que tant caracteritzava els videojocs de fa més de vint anys. Òscar Ferrer ha estat el compositor que s’ha encarregat de l’àmbit musical, mentre que Joan Albadalejo ha col·laborat en els gràfics, en els quals es pot distingir l’skyline de cada poble o ciutat, amb els indrets més significatius.

Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, destaca la internacionalització del videojoc, que es pot descarregar per a tauletes i smartphones des de qualsevol punt del món. Ara per ara només es pot aconseguir a Play Store, però pel mes de setembre també es traurà la versió d’Apple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa