Tornaveu
Villach, seu del 35è Aplec Internacional

Des d’Adifolk, es preveu que 800 persones participen del 35è Aplec Internacional. Els grups interessats a formar-ne part poden presentar la seva sol·licitud fins al 6 de gener a través del formulari electrònic habilitat. Segons estableixen les bases, en la tria dels grups seleccionats es tindran presents criteris de qualitat artística, distribució territorial i representativitat dels col·lectius de cultura popular.

La 5a Gala de l’Any també ha servit per conèixer els guanyadors dels Premis Adifolk d’enguany. Les Gitanes del Parets han expressat una gran satisfacció en rebre el guardó com a Grup de l’Any; la Federació Catalana d’Entitats Corals ha estat reconeguda en la categoria Federació per haver creat el Cor de Cambra de la FCEC, concebut específicament per l’Aplec Internacional d’Elvas; en darrera instància, Adifolk ha lliurat el premi a la Personalitat de l’Any 2022 al Grup de Sardanistes de Girona, entitat que ha participat en les trenta-quatre edicions celebrades fins ara de l’Aplec.

En els compassos inicials de la Gala, el públic congregat a Balaguer ha pogut gaudir d’un videoresum dels esdeveniments organitzats enguany per Adifolk per celebrar el 50è aniversari de l’associació. Una agenda atapeïda que culminarà a Montblanc, entre el 3 i 6 de desembre, amb la celebració del Congrés 2022 del Comitè Internacional d’Organitzacions de Festivals Folklòrics (CIOFF).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa