Tornaveu
Com fomentar les polítiques d’igualtat en l’associacionisme cultural?

En el marc de les festes de Santa Eulàlia, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (ABFPC) vol reflexionar sobre les mancances de les entitats culturals, i específicament els col·lectius de cultura popular, per assolir la igualtat efectiva entre dones i homes. L’acte serà retransmès en directe a través del canal Youtube de l’Agrupació, i comptarà amb la presència d’un intèrpret en llengua de signes.

Roca és l’autora de l’estudi Les dones a l’associacionisme cultural. La incorporació i la participació de les dones en la cultura popular. Un extens treball, publicat en el número 18 de la revista Canemàs, analitza les barreres objectives que provoquen una infrarepresentació femenina en les Juntes Directives de les entitats: entre altres factors, la creació de xarxes de poder informals masculinitzats, o bé la manca de voluntat per afavorir la conciliació entre la jornada laboral, la jornada domèstica i la jornada associativa.

La investigació de Núria Roca va ser finançada per la IV Beca d’Estudis de l’Associacionisme Cultural Català, convocada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa