Tornaveu
“No anem bé”, reflexió crítica dels Amics dels Gegants del Pi sobre les Festes de la Mercè

El diagnòstic de la colla gegantera és contundent: “La manca d’una estructura clara (que fa que no sapiguem quin dia és el Correfoc). La manca d’un seguici completament representatiu de la ciutat, la manca d’unes comissions del Protocol Festiu i del Seguici amb plens poders…, fan que la festa no sigui forta”. Una denúncia a l’organigrama i la representativitat de la festa, que s’afegeix a la crítica envers aspectes més procedimentals: “Les obres a la Virreina en plena Festa Major, la no presència de les autoritats a l’Anada a Ofici (almenys fins al 2018), la no aparició en el programa d’alguns actes. Tot plegat, es conclou, “és absurd, rídicul i vergonyós. Per part de tots”.

Segons l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, les Festes de la Merce viuen una tendència negativa que només es podrà revertir si es fa “pedagogia de la festa, pensar en el perquè de les coses; no només en el nostre àmbit, sinó en el discurs de la festa major”. Altrament, asseguren, les expressions tradicionals seran percebudes “com un mer festival”, i no pas com allò que “dóna sentit” a les festes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaumr a octubre 12, 2019 | 13:41
    Jaumr octubre 12, 2019 | 13:41
    No estic d’acord. Perquè les autoritats han de anar ofici. Perquè la festa a d’estar subjecta a un poder polític, i cada vegada mes lluny del poble. Per la dubvencioneta. La festa es del poble, el poble la fa i el poble la disfruta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa