“L’associacionisme es fonamenta en la implicació de les persones que volen decidir el futur de la seva entitat, i el Pacte Nacional pel Referèndum en la implicació dels ciutadans que volen decidir el futur del seu país”. Ho expressava fa uns dies el coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena, al president de l’ENS, Josep Viana, en una entrevista que publicava Tornaveu.

Aquest divendres, el Pacte Nacional pel Referèndum evidenciarà la força i la necessitat del referèndum com a instrument polític de la democràcia. Així, el 19 de maig al vespre, al Palau de Congressos de Catalunya durem a terme un acte obert on es mostraran els amplis suports rebuts al Referèndum previst per aquest setembre. De suports, també n’hi haurà d’estatals i d’internacionals.

El paper de les entitats es visualitzarà clarament aquest divendres, perquè l’associacionisme és el motor del país i és, també, una de les peces imprescindibles per dibuixar el futur. De fet, aquesta importància de les entitats al si del Pacte s’ha evidenciat aquestes darreres setmanes quan s’han celebrat dues reunions fora del Parlament -en un centre cívic de la Barceloneta i en una escola pública de Ciutat Vella- exclusivament del teixit associatiu, sense els partits polítics ni les institucions.

Serà clau, per tant, en els propers mesos, comptar amb la força que tenen les entitats, per la seva transversalitat, la seva presència territorial i la seva capil·laritat social. La seva implicació hi és, com es va veure per Sant Jordi o l’1 de maig, recollint adhesions al manifest pel referèndum, pels carrers i les places dels nostres pobles i ciutats.

Així, en uns moments especialment intensos, compromesos amb la democràcia, les entitats i el Pacte tindran un paper decisiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa