Tornaveu
L’Ens de Comunicació Associativa naixia ja fa gairebé cinc anys

L’Ens de Comunicació Associativa naixia ja fa gairebé cinc anys amb la voluntat d’unir esforços per a resoldre el problema de la manca de ressò públic de les activitats de les associacions culturals i per a fer entendre a les diverses administracions públiques que les associacions culturals volen continuar exercint el paper de dinamitzadors socials i, així, implicar-se també en el progrés del país. Paral·lelament sorgí el propòsit de seguir apostant entre les federacions associades per la reflexió, el debat, la crítica, la proposta… de tot allò del nostre món associatiu que ens uneix a tots plegats i que no és cap altra cosa que el gaudir, el compartir, el sentir-se protagonista d’un projecte col·lectiu igualment de país.

En aquests moments, l’ECA està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, té convenis de col·laboració amb diferents agents de premsa escrita, radiofònica i televisió. Ja se’ns comença a entendre com a agència de premsa reconeguda i fiable des d’on es comuniquen les activitats culturals dels associats, havent après a mesurar la real magnitud de la notícia i, així, la seva direccionalitat, amb un llenguatge igual al que els mitjans de comunicació utilitzen.

L’aparició de Tornaveu justament representa una aposta per la modernitat de la difusió ràpida, continuada i compromesa, donant opinió i obrint canals de participació plural a un canal de divulgació, Internet, que facilita la consulta a temps real. L’esforç que representa enviar la revista digital cada quinze dies és l’aparador de la realitat quotidiana del dinamisme de les federacions i, en conseqüència, de les entitats de base, autèntiques protagonistes del món associatiu cultural català.

I no ens volem aturar en aquest punt. El nostre compromís concret per la divulgació va molt més enllà. Just aquest mes que ara encetem amb el nou format de Tornaveu hi sumem la convocatòria de cursos de formació per a tots els activistes culturals amb dos objectius. Un, perquè entenem la necessitat d’oferir coneixements per a millorar l’exercici de la comunicació interna i portes enfora de les nostres entitats, per a mesurar amb la realitat allò que ens és noticia. Dos, per a permetre de la millor manera possible que la nostra oferta cultural tingui prou atractiu per al públic habitual i aquell que puguem incorporar, afavorint la participació a les nostres mostres festives i culturals.

Les diferents publicacions periòdiques en paper de les nostres federacions sovint mereixen un referent a Tornaveu pel sol fet d’entendre-les com a element insubstituïble per a la comunicació. Majoritàriament aquestes publicacions recullen amb molta fidelitat el paper dels col·lectius corresponents i mereixen que hi posem la màxima atenció. Entre totes, l’Aurora de Clavé, revista degana de la premsa escrita en català que competeix en qualitat i continguts amb algunes altres revistes de l’entorn federatiu (El Carrer, Gegants, La Circular del SCIC, Castells, Ateneus, …), senyal de feina ben feta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa