Tornaveu
La Universitat de Sàsser entra a la Xarxa Vives

L’Obra Cultural és l’entitat algueresa que més de totes ha treballat per a donar a l’Alguer visibilitat a dins de les institucions representatives de l’entera comunitat de llengua catalana.

És per això que avui, després de un any que la Universitat de Sàsser (Sardenya) ha signat l’adhesió a la Xarxa Vives d’Universitats, l’associació algueresa exprimeix viva satisfacció pel resultat aconseguit, i que amb determinació ha perseguit.

L’adhesió de la Universitat de Sàsser a la Xarxa Vives és estada preparada de l’Obra Cultural de l’Alguer des del 2008, com una necessitat de portar la universitat que fa referiment al territori de la comunitat catalana de l’Alguer a dins de la Xarxa de totes les universitats dels territoris de llengua catalana.

És així que el nou rector de l’Ateneu de Sàsser, el professor Attilio Mastino, convidat de la Universitat Catalana d’Estiu i del professor Carlo Sechi, vicerector territorial de l’Alguer a l’UCE, ha participat el mes de agost del 2009 a l’acte conclusiu de la XLI edició de l’UCE a Prada (Conflent), a la qual han participat diversos rectors de les universitats catalanes.

Consegüentment a l’acte de Prada, la Universitat de Sàsser ha deliberat, a la tardor del 2009, l’adhesió de l’Ateneu Turrità a la Xarxa Vives, així com ha propost el rector Attilio Mastino.

Amb l’entrada de la Universitat de Sàsser a la Xarxa Vives, tots els territoris i les comunitats catalanes són representats a dins de l’organisme més important del món universitari català.

És aquest un resultat obtingut gràcies a la serietat i la concretesa amb la qual l’Obra Cultural condueix de temps una acció de reivindicació de la comunitat catalana de l’Alguer de ésser part integrant de la comunitat lingüística i cultural catalana i, per això, reivindica i pretén de fer part de les institucions pancatalanistes que tenen de mirar a la comunitat catalana de Itàlia no solament episòdicament i en algunes circumstàncies, sinó de incentivar en manera continuativa les entitats alguereses a participar activament al procés de desenvolupament de les comunitats catalanes.

Avui és encara més evident la satisfacció de l’Alguer i de l’Obra Cultural que, reconeixent l’alta funció que pot exercitar la Xarxa Vives per la llengua i la cultura catalana, constaten que finalment s’és signat l’acord entre la Universitat Catalana d’Estiu i la Xarxa Vives, que criarà condicions de cooperació i desenvolupament entre els diferents territoris de llengua catalana, afavorint i incentivant l’intercanvi de alumnes i professors, donant prestigi a la Universitat de Sàsser i a la ciutat de l’Alguer, que hospita la Facultat de Arquitectura, considerada, per valors complexius i qualitat de ensenyament, la primera en Itàlia.

La Xarxa Vives, fundada el 28 de octubre del 1994, amb un primer nucli de tretze universitats de territoris de llengua catalana, ha volgut criar un espai de coordinació de la docència, la recerca i les activitats culturals ultres de potenciar la utilització i la normalització de la pròpia llengua.

De aquella reunió constituent feta a Morella (els Ports), l’associació Vives és creixida i amb l’adhesió de la Universitat de Sàsser al 2010 és arribada a vint-i-una universitats, que representen tots els territoris de llengua catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cathy Sweeney a març 08, 2011 | 13:49
    Cathy Sweeney març 08, 2011 | 13:49
    Enhorabona a Carlo Sechi i a l'Obra Cultural de l'Alguer per l’entrada de la Universitat de Sàsser a la Xarxa Vives. Enhorabona per la feina feta de «portar la universitat que fa referiment al territori de la comunitat catalana de l’Alguer a dins de la Xarxa de totes les universitats dels territoris de llengua catalana» Ara bé, els queda molta feina a fer, atès que, a la pàgina web de la Universitat de Sàsser, accessible des de la web de la Xarxa Vives a http://www.uniss.it/php/home.php, no hi apareix ni un sol mot en català

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa