Aquest 30 de març del 2014 internacionalitzarem la determinació dels catalans a celebrar el referèndum del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya. Comunicarem al món que els catalans, els ciutadans i els nostres representants polítics amb majoria parlamentària per fer el referèndum, no farem ni un pas enrere!! Perquè Som Nació, ens Sabem Nació i coneixem els nostres Drets.

Des del total reconeixement del Dret d’Autodeterminació dels Pobles exigim obertament que se’n garanteixi l’exercici.

Una manifestació internacional que interpel·la a les institucions europees, defensant una acció política concreta que a Catalunya aglutina una ampla majoria social i parlamentària. I ho fem, oportunament, tot just un mes i mig abans de les eleccions europees, on l’exercici democràtic del referèndum català ha de ser protagonista, l’hem de fer protagonista!

Vivim uns moments històrics, diferents nacions europees viuen llurs processos d’autodeterminació amb els quals expressaran formalment i explícitament les majories a favor de declarar-se estats independents. Un moment en què Europa, entesa com a baluard de pràctica democràtica, té l’oportunitat de demostrar que n’és garant, que els valors fundacionals de la UE —Llibertat, Justícia, Igualtat i Pau— no són el pretext sinó la seva essència i leitmotiv. Què és la UE? Cal que els ciutadans en forcem la definició, o redefinició, essent no tan sols festius sinó exigents amb les nostres reivindicacions, entenent que la seva força és la que nosaltres els donem.

Escòcia i Catalunya tenen data de celebració de referèndum i escoltem el ‘sense sentit’ caduc i antidemocràtic en forma d’amenaça o fins i tot en forma d’oposició directa a la seva celebració. Davant d’aquesta situació, catalans, escocesos i altres ciutadans europeus ens manifestem el proper 30 de març del 2014 a Brussel·les a favor del Dret Universal d’Autodeterminació i en contra de qualsevol oposició i amenaça al seu exercici!!

Una manifestació amb el suport de nombroses entitats com Enllaçats per la Llengua, CIEMEN, Intersindical, CADCI, Ara o Mai, FNEC, Institut Nova Història, CatalunyaDiuProu, Sobirania i Progrés, amb gent de tots els Països Catalans, grups de música com La Carrau, Titot i David Rosell, actors com Toni Albà i Quim Masferrer, músics com Gerard Quintana, escriptors com Enric Vila, i membres destacats de col·lectius en lluita com Antònia Font de l’STEI-i a Mallorca, etc.

Suports de CDC i ICV que se sumen al suport explícit d’ERC i la CUP i dels extraparlamentaris SI i NEC; també el de l’EFA/ALE, partit europeu que engloba entre d’altres (com ERC, SNP, BNG, etc.) la NVA, el partit flamenc que guanyà les últimes eleccions belgues i que aquest maig porta com a presidenciable un gran amic de la causa catalana, Jan Jambon. Internacionalment cal mencionar l’anunci de suport al referèndum del 9 de novembre del 2014 de la candidata dels verds alemanys a la Comissió Europea, molt en la línia del ‘tant sí com no’ que defensa ICV i que diputats com David Companyon han fet explícit en un manifest transversal, que també signa Joan Tardà d’ERC, i on representants de la CUP-EA expressen el seu posicionament inequívoc a favor del referèndum 9N2014. Quim Arrufat, Jordi Solé, Josep Rull, Raül Romeva, i més de 40 personalitats del país, Muriel Casals, Josep Maria Vila d’Abadal, Eduardo Reyes…, tots han sumat les seves veus a la campanya de signatures a favor de l’autodeterminació que portarem a Brussel·les aquest 30 de març! Suma-hi la teva veu!! (www.europeancitizensdecide.eu).

Transversalitat, molt més enllà de candidatures unitàries europees, per a defensar el nostre dret a votar en el referèndum del 9N2014 i demostrar, així, la unitat que el poble català ja té sobre la independència de Catalunya.

L’única oposició que podem arribar a entendre és la possible oposició a la independència de Catalunya, però mai no reconeixerem ni acceptarem la que nega i dificulta el dret dels catalans a votar democràticament en referèndum si la volem o no. Es tracta de Democràcia: «It’s about Democracy!»

Ens fem nostra la frase de la filòsofa russa Ayn Rand: «No és una qüestió de qui no ens deixarà, sinó una qüestió de qui ens aturarà!»

El referèndum, que té un 80 % de suport ciutadà, cohesiona el país, i la seva celebració ens defineix com a nació. És a les nostres mans escriure la nostra pròpia història, no ho deixem en mans dels qui no volen que en tinguem cap de pròpia! Defensar la Democràcia és vèncer!

TOTES I TOTS A BRUSSEL·LES EL 30 DE MARÇ DEL 2014!!

Una manifestació que és i neix internacional, perquè la defensa de la democràcia és la defensa d’un valor internacional, perquè els europeus vam decidir canviar bullets for ballots, bales per vots, i vam decidir que els referèndums són la manera més civilitzada per a constatar les majories i resoldre conflictes. Per això, és el nostre referèndum, i és el referèndum d’Escòcia, un afer internacional. Ciutadans de nacions en lluita per autodeterminar-se i ciutadans europeus d’estats constituïts que entenen que el fet que milions de ciutadans europeus com els catalans hagin d’encarar dificultats i amenaces per exercir un dret reconegut a Europa, és un greuge no tan sols per als catalans, sinó per a tots els ciutadans europeus perquè és en territori europeu que aquest Dret vol ser vulnerat.

Perquè tots junts ens farem sentir!! Vine! I que el món ho sàpiga: el 9 de novembre els catalans votarem en referèndum sobre la independència de Catalunya!
El missatge és: «Europe, we will vote!»

Endavant! #NiUnPasEnrere

Comentaris

  1. Icona del comentari de: pau a març 16, 2014 | 21:54
    pau març 16, 2014 | 21:54
    Motivat i entusiasmat! tens tota la raó Anna, votarem perquè som Nació i aixó és el que hem de transmetre al món, que ens ho creiem! et vaig veure al 2324, endavant! allà serem jo i uns quants amics més.
  2. Icona del comentari de: Joan Ros a març 17, 2014 | 20:35
    Joan Ros març 17, 2014 | 20:35
    Som-hi totes i tots a Brussel.les!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa